Så har du aldrig sett Tilde Fröling och Méndez tidigare

Här blir de klassiska ”Djungelboken”-karaktärerna

avTorbjörn Ek

1 av 4 | Foto: Linus Nilsson
Eric Rusch som Bagheera, Gunilla Backman som Kaa, Nils Axelsson som Mowgli, Jakob Stadell som Shere Khan, Leo Méndez som kung Gibbon, Bill Sundberg som Baloo och Tilde Fröling som gamen Huulda

Tilde Fröling som en av de hungriga gamarna, Gunilla Backman som ormen Kaa – och Méndez som apkungen.

Så här ser profilerna ut när de förvandlas till de välkända karaktärerna från ”Djungelboken”.

– Vi kommer göra honom som en latinokung, så den är anpassad efter mig, har Leo Méndez sagt till Nöjesbladet.

När ”Djungelboken” sätts upp som nyskriven musikal förvandlas kändisar som programledaren Tilde Fröling och artisten Leo Méndez till de klassiska karaktärerna från den välkända boken.

Här är de första bilderna från hur musikalstjärnorna Gunilla Backman och Jakob Stadell förvandlas till pytonormen Kaa och tigern Shere Khan.

Apan blir latinokung

Tilde Fröling gör rollen som Huulda, en av de hungriga gamarna som hoppas på att Mowgli (spelad av Nils Axelsson) ska bli till fågelmat.

Och Méndez spelar apkungen Gibbon.

– Jag har ju aldrig skådespelat förut, så jag blev lite rädd när jag fick frågan, men det känns jätteroligt. Jag ska spela apkungen och det kommer att vara mig själv men med mer hår på kroppen, har han tidigare sagt till Nöjesbladet.

– Vi kommer göra honom som en latinokung, så den är anpassad efter mig.

Det ofrivilliga radarparet Baloo och Bagheera spelas av Bill Sundberg och Eric Rusch och som det syns på bilderna bär alla avancerade scenkostymer. Kläder som garanterar maximal svettfaktor på scenen.

TIllsagda att träna i vinterkläder

Därför tvingade regissören Robert Dröse hela ensemblen att träna iförda vinterkläder för att vänja sig inför premiären.

– Alla i ensemblen blev ombedda att springa på löpbandet med mössa och vantar innan repetitionerna startade. De tog det nog inte riktigt på allvar då, men så här i efterhand tror jag att de har lite mer förståelse för mina instruktioner, säger han i ett pressmeddelande.

”Djungeboken the musical” har premiär söndag 11 november på Stockholm Waterfront, där den spelas under december och januari för att sen ge sig ut på Sverigeturné. Musikalen spelas bland annat i Jönköping, Halmstad, Östersund, Sandviken, Malmö och Göteborg.

ARTIKELN HANDLAR OM