Dokumentärer

Skandal kring omtalade SVT-serien – hade en kärleksrelation i 15 år

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Författaren dömdes till livstid efter att hans fru hittats död.

Nu säger Michael Peterson att den omtalade true crime-serien ”The staircase” är en stor anledning till att han släpptes fri.

Samtidigt skakas dokumentären av en skandal – Peterson ska ha haft en 15 år lång kärleksrelation med en kvinna i produktionen, rapporterar Daily mail.

Uppgifterna om att Michael Peterson, 74, inlett en kärleksrelation med klipparen Sophie Brunet bekräftades av ”The staircase”-regissören Jean-Xavier de Lestrade förra veckan, skriver Daily mail.

Michael Peterson dömdes 2003 till livstids fängelse efter att hans fru Kathleen Peterson hittats död efter ett våldsamt fall i trappan i deras hem i Dunham, North Carolina.

I en intervju med dailymail.com kommenterar han nu kärleksrelationen med Sophie Brunet.

I originalserien, som finns att se på SVT play, får man följa Peterson från att han misstänks till att han fälls. Enligt Peterson träffades han och Brunet först efter att han blivit dömd.

Brunet ska ha skrivit brev till honom där hon beklagade det som hänt, och önskade att de kunde vara vänner.

– Så jag skrev tillbaka och hon skickade mig några böcker. Vi skrev till varandra och ungefär ett och ett halvt år senare ville hon komma och hälsa på, säger Peterson och fortsätter:

– Vi kom bra överens och hon besökte mig två, tre gånger varje år och det var underbart.

”Spelar det någon roll längre?”

Peterson släpptes fri i mars 2017 efter att ha skrivit under en så kallad ”alford plea”, som går ut på att man, även om personen fortfarande hävdar sin oskuld, erkänner att åklagaren har tillräckligt med bevis för en fällande dom.

Peterson och Brunet ska ha fortsatt att träffas, men i maj förra året tog förhållandet slut på grund av att Brunet bor i Frankrike och Peterson i USA.

Peterson menar att deras förhållande inte påverkat Brunet i sitt arbete med serien. Han säger dock att han tror att den omtalade serien är en stor anledning till att han i slutändan släpptes fri.

I intervjun med Daily Mail får Peterson frågan om vad som kan ha orsakat hans frus död.

– Spelar det någon roll längre? Vem det var? Hur det gick till? Skulle det göra henne mindre död? Någon gång måste man bara säga att det är över.

Originalavsnitten av ”The staircase”, som Brunet arbetade med, från 2004 finns på SVT Play. Tidigare i juni släpptes nya avsnitt på Netflix.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Portugal–Tyskland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det sen – efter true crime-succéerna

ÄMNEN I ARTIKELN

Dokumentärer

Netflix