Tv-stjärnan anklagas för falskt bombhot

NÖJE

Komikern och Silicon Valley-skådespelaren T J Miller spred ett fejkat bombhot i mars.

Det kan stå honom dyrt.

Nu riskerar han att få skaka galler för bombskämtet.

Komikern och skådespelaren T J Miller, känd från ”Silicion Valley” och ”Deadpool” greps av FBI-agenter på LaGuardia Airport i måndags, uppger TMZ.

Han togs i förvar för att han ”avsiktligt ska ha gett felaktig information om ett explosivt föremål på ett tåg mot Connecticut”, enligt ett pressmeddelande skriver The Hollywood reporter.

Miller ska ha gjort sig skyldig till att ha spridit ett falskt bombhot den 18 mars, då han ringde 911 och slog larm om en kvinnlig medpassagerare som hade ”en bomb i väskan”.

Larmsamtalet ledde till att det utpekade tåget stoppades, evakuerades och genomsöktes.

1 av 2 | Foto: Chris Pizzello / AP
T J Miller.

Journalisten Alison Stewart befann sig på tåget ifråga. På tisdagen publicerade hon en video från händelsen på Twitter.

”Herregud. Jag var på det tåget. Myndigheterna tog hotet på stort allvar. Evakuerade alla till en parkeringsplats den kvällen. Det var kallt. Runt 16 polisbilar, bombhundar. De förhörde fyra kvinnor. Jag kan inte tro att allt det hände på grund av den killen”, skriver hon i inlägget.

Drack flera drinkar

Det visade sig senare att Miller aldrig fanns ombord. Istället uppgav han ett annat tågnummer än det som stämde överens med det tåg han själv färdades i.

Konduktören på tåget som Miller åkte med, ska ha sagt att skådespelaren verkade påverkad när han klev på i Washington och att han drack flera drinkar under resans gång, skriver The Hollywood reporter. Han blev avslängd i New York på grund av sitt onyktra tillstånd.

T J Miller släpptes på tisdagen mot borgen om 890 000 kronor. Han riskerar upp till fem år i fängelse.

Tre skandaler i kändisvärlden 2018 00:50