Claes Malmberg om flickvännens tuffa tid efter sjukdomen: ”Oerhört dramatiskt”

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Claes Malmberg har dansat samba och tango på bästa sändningstid två fredagar i rad.

I hejarklacken sitter barnen, men en viktig person saknas – hans flickvän.

– Det är givetvis tråkigt att hon inte är på plats, säger Claes Malmberg.

Claes Malmberg, 56, tackade ja till ”Let’s dance” av misstag.

Men nu tar han sig an utmaningarna för glatta livet. Danspartnern Malin Watson är mäkta stolt över hans utveckling från premiäravsnittet förra fredagen, då juryn delade ut bottenpoäng.

– Väldigt roligt att vi fick högre poäng än förra veckan. Min debut som tangokavaljer tycker jag gick något bättre än min debut som sambakung, säger Claes Malmberg efter långfredagens program och fortsätter:

– Bara att de märkte att det var två olika danser tycker jag var roligt i sig självt.

Flickvännen blev svårt sjuk

I publiken satt barnen, precis som förra veckan. Dottern Perla Malmberg charmade tittarna när hon med glimten i ögat liknade pappans danskunskaper vid en ”heffaklump med pingvinfötter” under långfredagens sändning.

Stödet betyder mycket för skådespelaren. Men en viktig person saknas – flickvännen Janiana Mafra Panchero Silva.

Flickvännen har än så länge inte varit på plats, då hon befinner sig i hemlandet Brasilien. Janiana blev svårt sjuk under ett Sverigebesök förra året och måste än i dag göra kontroller.

– Det är tråkigt givetvis att hon inte är på plats, men hon måste göra lite läkarundersökningar där. Jag hoppas att hon kan göra dem i nästa vecka så att hon kan komma inom två, tre veckor – och jag att är kvar i tävlingen då, säger Claes Malmberg.

– Det skulle nog vara rätt kul för henne att se. De är ju rätt bra på att dansa där i Brasilien, men hon har ju sett andra sidor av mig än dansen, som tur är.

1 av 4 | Foto: ANDREAS BARDELL
Claes Malmberg.

”Chocken kommer senare”

I januari 2017 opererades Janiana akut för en svår hjärnsjukdom, när hon var på besök i Sverige. Det visade sig att hon insjuknat i en akut bakteriell sjukdom i hjärnan. En del av höger skallben avlägsnades under operationen. Hon riskerade att bli hemskickad utan den nödvändiga uppföljande operationen, där den avlägsnade skallbensbiten skulle sättas tillbaka. Claes Malmberg hamnade i en fejd med Lunds lasarett – som han slutligen gick vinnande ur.

– Hon mår mycket bättre nu. Det var en allvarlig skada och oerhört dramatiskt allting. Jag måste säga att när man var där och då, så trodde man aldrig att det skulle bli så bra som det är nu. Det är ett mirakel.

– Chocken kommer ofta lite senare. Då försökte man bara lösa situationen när man var mitt i det, men nu kommer man på sådär i sin ensamhet att det är små marginaler i livet vi lever med. Man måste ta till vara på det liv vi har.

Publicerad:

LÄS VIDARE