Tony Irving om deltagarnas framtid i Let’s dance: ”Det är som natt och dag”

avMathilde Albinsson

Fem tappra deltagare tävlar om finalplats i ”Let’s dance”.

Juryordföranden Tony Irving dömer ut Gunde Svan – men tror också att publikfavoriten Jon-Henrik lever farligt på fredag.

– Det är en väldig emotionell sväng att gå från den som leder till den som måste kämpa för att hinna ikapp, säger han.

Tony Irving var skeptisk till Daniel Norberg i början av ”Let’s dance”-säsongen.

– Jag tänkte att här har vi en pajaspojke som kommer in och får lite uppmärksamhet, gör sin grej, det blir lite kul, åker ut. Men jag hade fel. Han är riktigt professionell i allt han gör. Han tar vara på all kritik, alla möjligheter och han jobbar.

Nu tror juryordföranden till och med att Daniel Norberg kammar hem hela tävlingen.

Men han har tufft motstånd från framförallt Jon-Henrik Fjällgren, som tidigt blev en publikfavorit, och Margaux Dietz. På fredag ska fem deltagare bli fyra. Tävlingsnerverna blir allt mer påtagliga. Vem har bäst chanser bland de fem?

Tony Irving ger svar på tal. Här tycker han till om deltagarnas framtid i tävlingen.

Tony Irving om Gunde Svan:

– Om Gunde har gått från verkligen kass till att vara halvvägs bra, så kan han fortsätta utveckla lite varje vecka. Då kommer han stega uppåt. Men han ligger långt efter topp tre. Daniel, Margaux och Jon-Henrik är som natt och dag i förhållande till Gunde. Han måste utveckla tre veckor i en vecka för att hinna ikapp dem. Men publikstöd vet vi ju att han har.

Tony Irving om Daniel Norberg:

– Daniel har utvecklats något enormt. Hans lärare och partner Maria (Zimmerman, reds. anm.) är väldigt bra. Hon har gjort väldigt kloka val för koreografi, klok tärningsmetodik och man ser på henne att hon vet hur han ska bli bättre.

Tony Irving om Jon-Henrik Fjällgren:

– Jon-Henrik har lite grann stagnerat. Det är vad jag menar att jag var rädd att han ska åka ut. Det är inte att han är dålig alls, men när någon ligger på topp och har presterat vecka efter vecka och de andra hinner ikapp dig så är det en väldig emotionell sväng – att gå från den som leder till den som måste kämpa för att hinna ikapp.

Tony Irving om Viktor Frisk:

– Viktor, han överlever bara för att folk tycker han är så jävla rolig. Det är inte danstalang han lever på. Han har en bra berättelse, ser jävlig snygg ut och har mycket energi, men så mycket dans är det inte. Men det är roligt!

Tony Irving om Margaux Dietz:

– Margaux är fantastisk. Men hon är vår enda kvinna som är kvar. Vi behöver se henne överleva tack vare svenska folket, för vi vill ha en kvinna kvar. Men hon har blivit så jävla duktig att jag tror att svenska folket kommer rösta på henne bara för att hon har visat sin utveckling.

ARTIKELN HANDLAR OM