Melodifestivalen 2015

’Jag kände vafan, det får inte hända’

Av: 

Helena Trus

Torbjörn Ek

Christoffer Nilsson

NÖJE

Kaos när Samir & Viktor övade sin show

MALMÖ. Det mesta gick fel för Samir & Viktor som nu tvingas ändra sitt nummer.

Men trots katastrof­repetitionen i går är duon start­fältets storfavoriter.

– Vi hade tre försök där det gick åt helvete, säger Samir Badran.

I går fick artisterna för första gången repetera på Melodifestivalsscenen i Malmö ­inför lördagens delfinal.

Samir Badran, 24, och ­Viktor Frisk, 19, tävlar som duon Samir & Viktor med ­bidraget ”Groupie”. Halvvägs in i deras första av fyra framträdande i går tvingades de avbryta numret efter att ha tappat sina öronsnäckor och haft problem med både ­kameror och takt.

– Jag kände bara: ”Vad fan, det får inte hända”. Och det värsta är att det som hände, det händer bara oss, säger Viktor Frisk.

”Gick åt helvete”

Därefter följde två ytter­ligare turbulenta framträdanden där de bland annat dansade in i varandra och där Badran högljutt uttryckte sin frustration över koreografin och det bakomliggande ­beatet – som var ett annat än vad de tidigare hade övat med.

– Vi hade dessutom råkat byta mick så jag hörde Viktors röst och inte min. Det var helt fucked up. Vi hade tre försök där det gick åt helvete, där allt gick fel. På det fjärde försöket satte vi i princip numret, säger Samir Badran.

Han är ändå inte orolig inför lördagens direktsändning.

– Det är sådant som får hända på genrep. Vi är inte oroliga för att det händer på lördag. Man repar ju för att kunna fixa det då, säger han.

Det intensiva samarbetet har även gjort att stämningen mellan dem stundtals ­varit dålig.

– Vi har bestämt att jag ­inte får mobba honom mer. Vi har snackat om att jag måste ­vara snäll mot honom för det kan bli jobbigt, nu när det är så mycket press, säger Badran.

Stor följarskara

Trots tabbarna i går ses de som storfavoriter av både oddsmakarna och flera konkurrenter i startfältet.

Duons stora följarskara på sociala medier – bara på Insta­gram har de tillsammans ­cirka 460 000 följare – ger ett bra utgångsläge inför finalen.

– Hur ska du kunna mäta dig mot de rösterna? Det går inte. Man kan ge upp det där med tävlingen och om man är cynisk säga att den som har störst fanclub vinner. Sedan är det också så att man hoppas att tittarna är alerta, säger Marie Bergman, 64.

Efter gårdagens kaosrep tvingas de ändra sitt nummer.

– Hela ljusbilden kommer att förändras så de får sitt eget rum på scen. En del koreo­grafi kommer ändras så de får möjligheten att leverera på ett bättre sätt och vara sig själva, säger duons pr-­ansvarige Joakim Jordansson på managementbolaget Stockhouse.

Dagens …

... skvaller:

Emelie Irewald må debutera i tävlingen men har varit tillsammans med en riktig ­schlagerveteran. När hon gick i åttan var hon nämligen tillsammans med Danny Sau­cedo, som gick i sexan.

... specialeffekt:

Magnus Carlssons dansare får stå och dansa på podier där det pumpar ur rök.

… förvirring:

Marie Bergman har vunnit tre gånger, men ändå var det lika svårt varje gång hon skulle hitta rätt position på scenen. ”Är det här jag ska stå?” Ja, Marie, du hittade rätt varje gång.

... diss?

Var är Gunilla Persson? Hon som skickat in högupplösta ­bilder på sig själv, syns ingenstans i Samir & ­Viktors nummer.

... hen:

Conchita Wurst där­emot, dyker upp på bild varje gång Viktor & Samir sjunger ordet hen.

... rekord:

Mariette har ett gigantiskt släp på scenen och använder fler fläktar än någon tidigare i Melodifestivalen, fem stycken för att få det fem meter långa tyget att lyfta. ”Det kändes som att jag ­skulle flyga till Köpenhamn” sa hon efter ­repet till vår kollega Christoffer Nilsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa – låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Melodifestivalen 2015

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen