Mode

Claudia Schiffer: "Fokuserar nästan alltid på ögonen"

NÖJE

The you way har träffat supermodellen Claudia Schiffer

Tillsammans med Naomi Campbell, Cindy Crawford och Linda Evangelista utgör hon några av vår tids mest ikoniska modeller. Vi pratar självklart om den ultimata blondinen, Claudia Schiffer. The you way fick en pratstund med supermodellen i hennes favoritstad London.

Skribenten Linnea Sjölund tillsammans med Claudia Schiffer

Det är två saker som slår en direkt när man ser Claudia Schiffer i verkligheten. Hur otroligt lång hon är och hur fantastiskt hennes hår ser ut. Visst, hela hon osar supermodell men just håret går inte riktigt att släppa. Det är nästan onaturligt glansigt, perfekt färgat och fönat till perfektion. Något annat vore i och för sig konstigt eftersom vi träffas inför lanseringen av hennes stylingserie ”Styliste Ultîme”.

Hur sminkar du dig till vardags?

– När jag inte arbetar eller ska ut så låter jag ansiktet vila från foundation och använder concealer enbart där det behövs. Jag använder en bronzer från Dolce & Gabbana på de ställen i ansiktet där solens strålar först träffar huden för att få lite lyster och sedan lite rouge från samma märket. Efter det använder jag en ögonfransböjare och lite mascara från Mac. Jag gillar att se naturlig ut och inte så ”gjord”. Sen finns det en produkt som jag älskar, ”High beam” från Benefit. Den ger en fantastik lyster till ansiktet och man ser väldigt fräsch ut efter att ha använt den.

Hur sminkar du dig när du ska ut? Fokuserar du på ögonen eller läpparna?

– Jag gillar att leka med ögonskuggor och fokuserar nästan alltid på ögonen. Massor med mascara, eyeliner och ögonskugga och sen neutrala läppar. Ibland när jag vill variera mig så använder jag en läppenna från Nars i en väldigt stark orange ton över hela läpparna och sen lite mascara bara.

Om du var tvungen att välja, vilka är dina måsten när det kommer till skönhet?

– Om vi börjar med håret så använder jag mitt ”Omega”-schampo och balsam ur Essence Ultîme-serien som jag skapat tillsammans med Schwarzkopf eftersom de känns reparerande och håret blir lätthanterligt. Jag gillar riktigt långa fransar så mascara använder jag alltid och just nu testar en från Mac. Till min hy använder jag alltid en fuktkräm eftersom jag kan bli väldigt torr, just nu använder jag ”Global anti-age extra-riche” från Sisley. Jag älskar även att ta långa bad och att samtidigt lägga en ansiktsmask. Innan det använder jag alltid en exfoliering för ansiktet från Clinique Men eftersom den har lite grövre korn och känns mer effektiv. Då och då gör jag ansiktsbehandlingar på Sisley Spa här i London.

Skulle du säga att du har några regler när det kommer till skönhet och hälsa?

– Hm… att tänka på när jag unnar mig något och verkligen njuta av det. Att dricka massor med vatten, jag har till och med satt en lapp på min dator som påminnelse och att hitta något som jag kan göra dagligen som gör mig lycklig. Jag älskar till exempel att ta långa promenader och jag tycker till viss del att det får mig att känna mig vackrare.

Har du någon speciell diet- eller träningsplan som du följer?

– Ja, promenaderna är en och där ser jag till att gå fort och att jag är ute minst en halvtimme men gärna längre. Pilates och Yoga gillar jag också. Om man ser till maten så gillar jag att äta nyttigt och väljer gärna ekologiskt och undviker mat som processats. Jag försöker att undvika socker och använder agave istället och försöker undvika komjölk så mycket som möjligt, den byter jag istället ut mot rismjölk. Jag undviker också rött kött och ser det mer som något jag kan unna mig. Och jag dricker alltid färska juicer på morgonen.

Vilken typ av dofter gillar du?

– Jag älskar dofter både på mig och i hemmet och har gärna doftljus som doftar av fikon eller Tuberose (även kallad natthyacint). Jag gillar dofter generellt och blir väldigt inspirerad av dem. Till och med när det kommer till hudvård så väljer jag till viss del produkter efter hur de doftar, självklart måste kvaliteten även finnas där men även doften måste tilltala mig. Jag gillar varma dofter generellt och använder just nu ”Agent provocateur eau de parfume”.

Har du några produkter som du använder efter en lång dag?

– Då vänder jag mig alltid till min ansiktsmasker. Jag gillar sådana som känns kylande och lugnande. Clarins ”Rebalancing fragrance spray” är också skön att spraya på sig på kvällen för att varva ner.

Har du lärt dig något smart knep från alla proffs som du jobbat med?

– Ja, jag har lärt mig massor! Till exempel att om du vill skapa massiv volym i håret så tupera du först och sen använder du en plattång ovan på det och då kan du få hur mycket volym i håret som du vill. Tupering över huvud taget är väldigt populärt i modebranschen.

Vilka skönhetstrender gillar du för tillfället?

– Fransförlängning! Det ser så fint ut men jag har inte kunnat testa det själv eftersom jag fortfarande jobbar. Det går inte att ha sådana om kunden vill ha ”no mascara”-looken. För håret så gillar 60-talslooken med mittbena men även när det är lite mer matt och okontrollerat.

Linnéa Sjölund

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Mode

ÄMNEN I ARTIKELN

Mode