Komikerstjärnan till Sverige

NÖJE

Nöjesbladet avslöjar: Seth Meyers ska göra en standupshow i Stockholm

1 av 4 | Foto: Seth Meyers slog igenom i ”Saturday night live” där han var komiskt nyhetsankare. Han har inte uppträtt i Sverige förut.

Han är en av världens största komiker – och i USA ses hans show av ­miljontals varje kväll.

I vår uppträder Seth Meyers för första gången i Sverige, kan Nöjesbladet avslöja.

41-årige Seth Meyers slog igenom i den klassiska amerikanska tv-showen ”Saturday night live”, där han debuterade 2001. Fem år senare blev han ett av programmets nyhets­ankare.

Efterträdde Fallon

2013 fick Meyers ett av de mest prestigefyllda jobben i den amerikanska humorvärlden. Då efterträdde han Jimmy Fallon som ­programledare för ”Late night”.

– Vi tycker att Seth är en av de smartaste och mest insiktsfulla komikerna i sin generation, sa Bob Greenblatt, ordförande för tv-­kanalen NBC:s nöjesavdelning, till Variety när utnämningen presenterades.

Som om detta inte vore nog utsåg tidskriften Time Seth Meyers till en av de 100 mäktigaste personerna i världen förra året.

Den 28 maj uppträder Meyers i Sverige för första gången. Han kommer att göra en exklusiv standup-föreställning på Göta Lejon i Stockholm.

Ställde mot väggen

Vad den svenska publiken kan vänta sig av Meyers står skrivet i stjärnorna. Men han väjer inte för de tuffa frågorna. Tidigare i veckan fick 41-åringen stor uppmärksamhet i de amerikanska medierna. Anledningen var att han i ­”Late night” ställt den republikanske senatorn Ted Cruz mot väggen gällande bland annat homosexuellas rätt att gifta sig och klimatförändringarna.

Biljetterna till showen på Göta Lejon släpps i morgon på blixten.se och ticnet.se.

Allt det senaste från nöjesvärlden – och tyck till om alla nyheter – på Nöjesbladets Facebooksida!

ARTIKELN HANDLAR OM

Stockholm

Ted Cruz

Scen