Hon drar Isabel Adrian inför rätta

avFrida Hübenette Högberg

NÖJE

Svenska festfixaren kräver 76 000 kronor

1 av 3 | Foto: MARGARETA BLOOM SANDEBÄCK
Isabel Adrian.

Den 9 oktober ska hon möta Isabel Adrian, 37, i en domstol i Los Angeles. Nu väljer svenska eventplaneraren ­Fancy Alexandersson, 26, att berätta om den uppmärksammade rättstvisten med Hollywoodfrun.

Det är två år sedan Fancy Alexandersson arrangerade en fest i Stockholm på uppdrag av Isabel Adrian, i samband en klädlansering. En fest som Isabel, enligt Fancy, ”smet från alla kostnader” för.

Hon menar att Hollywoodfrun är skyldig henne 76 000 kronor plus två års ränta.

– Men i den ”small-claim court” där vi ska mötas kan du max stämma någon på 10 000 dollar, sedan ska advokaten ha sin del, så det här är redan förlorade pengar för mig.

Hollywoodfrun gick under jorden

Fancy Alexandersson hade just flyttat till Los Angeles när hon fick vad som såg ut att vara ett första drömuppdrag. Men efter festen ska Isabel plötsligt ha gått under jorden.

– Jag försökte nå henne, ringde och sms:ade, och var säker på att hon bara var busy. Det fanns aldrig i min värld att hon inte skulle betala eftersom det varit ett så lyckat event. Jag tog pengar från mitt eget sparkonto för att betala leverantörerna så länge, säger hon.

Hon berättar att hon till sist fick nog efter att ha försökt nå Isabel i ungefär två månader.

– Jag mejlade att ”nu måste du betala, annars måste jag ta det här vidare på en annan nivå”. Först då svarade hon, och då hotade hon att förstöra mitt liv i princip. ”Let the games begin”, skrev hon.

– Jag har ingen aning om varför hon gör så här. Det är ju inte så mycket pengar för henne, det är väl en handväska ungefär.

”Jag har kanske varit naiv”

Fancy Alexandersson säger att hon kommer tänka sig för mer i sitt framtida yrkesliv.

– Jag har kanske varit lite naiv, det var nog en nyttig läxa att lära sig så tidigt. Och jag är otroligt, otroligt glad att det inte var fler nollor i den här fakturan, säger hon.

Klick! har sökt Isabel Adrian, som inte vill kommentera rättstvisten.

– Hon kan inte kommentera något som hon inte borde vara inblandad i över huvud taget, säger hennes talesperson.

Frida Hübenette Högberg