Förgyll 2011 med färg

Av: Nina Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Glöm gråa toner nästa höst

Ovanligt mycket färg. Så bör vi klä oss i år – om modebranschen får bestämma.

Turkost och blankt, signerat Ann-Sofie Back.
Färg och vidd hos Rodebjer.

Under veckan har Sveriges och världens modeögon varit riktade mot vår huvudstad där årets trender har gått catwalk upp och catwalk ner.

Hela 32 olika designers visade under Stockholm Fashion Week upp hur de tycker att vi bör klä oss nästa höst.

– Det var mycket material i fokus. Sammet, transparent och blankt. Även håret ska vara blankt, backslick är grejen. En annan stark trend var långa längder. På allt från kjolar till rockar, säger Sofi Fahrman, modechef på Sofis mode.

Korta byxben

Oscar Jacobsons kollektion bjöd på korta byxben.

– På herrsidan märktes, förutom färg, kavajer i stretchig jersey och korta byxben. Inte upprullade, bara väldigt korta, säger Daniel Lindström, modechef på Café.

Den svenska hösten och vintern är inte direkt förknippad med färg och lek. Men årets visningar sprudlade av rött, lila, grönt, blått och gult.

– Färg är det nya svarta. Så efterlängtat och befriande att se under modeveckan. Whyreds rosa kulör på klänning och kuvertväska fick mitt hjärta att klappa, säger Sofi Fahrman.

Trots nya kollektioner så är det ändå mycket som är sig likt. Och det krävs inte ett helt garderobsbyte för att hänga med i svängarna.

Polotröjan ännu het

– Vi såg att kostymbyxan hänger kvar ett tag till.

Likaså trenden med polotröja och allt med slits, säger Sofi Fahrman.

– Grabbarna kan lätt köra på skogshuggarstilen ett tag till. Chinos, flanellskjorta, parkas och slitna jeans hänger i, säger Daniel Lindström.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN