Isa gick in i väggen efter Melodifestivalen

NÖJE

Tappade lusten och orkade inte: ”Det var som att kroppen sa emot”

1 av 2 | Foto: ROBIN LORENTZ-ALLARD
”Under våren har jag varit sjukt svag, som att jag gick in i väggen”, säger Isa Tengblad

Hon åkte ur Melodifestivalen.

Då slog depressionen till.

– Under våren har jag varit sjukt svag, som att jag gick in i väggen, säger Isa Tengblad, 18, i podden ”Inga gränser med Daff Kjellström”.

Att ha tagit sig till Andra chansen i Melodifestivalen är en framgång för de flesta.

Men för Isa Tengblad, 18, blev det ett misslyckande. Året innan hade hon som helt okänd tagit sig direkt till final med upptempolåten ”Don't stop”, men succén upprepades inte i våras med balladen ”I will wait”.

”Blev väldigt deppig”

I podden ”Inga gränser” berättar hon nu för Daff Kjellström hur hon drabbades av en utmattningsdepression efter Melodifestivalen.

– Jag fallerade lite för ett tag. Jag blev väldigt deppig. Framför allt under våren har jag varit sjukt svag, som att jag gick in i väggen, säger hon i podden.

Isa Tengblad beskriver hur luften gick ur henne och att det antagligen var flera år av hårt arbete och kraven på sig själv att alltid vara bäst som fick kroppen att säga ifrån. Till slut blev det ett projekt bara att gå upp för en trapp.

– Mitt humör var ju... Fem dagar i veckan var jag jättejättejättenere och pallade inte att göra så jättemycket. Allt var ganska mycket jobbigare än vanligt. Att gå upp för en trappa, jag fick samla mig en minut bara för att gå upp och hämta min mobil som jag glömt, säger hon.

Lägger fokus på bra saker

Men nu mår Isa Tengblad bättre igen.

– De senaste två månaderna. Jag är en annan människa. Jag har dragit ner på tempot och sätter inte press på samma saker hos mig själv. Visst vill jag leverera när jag går upp på scenen, men efteråt så fokuserar jag på de saker som jag gjorde bra istället för att tänka på de grejerna jag gjorde fel, säger hon i podden ”Inga gränser med Daff Kjellström”.

ARTIKELN HANDLAR OM