Christina Lindberg

Fördjupar konflikt – gör klassisk låt ihop

Av: 

Joni Nykänen

NÖJE

Olle Jönsson: ”Får konstig smak i munnen”

Nu kan konflikten mellan dansbandet Lasse Stefanz och den forna medlemmen Lasse Sigfridsson fördjupas.

Sigfridsson och Christina Lindberg ska ut på en gemensam vårturné där duon ska uppträda med dansbandets superhit ”De sista ljuva åren”.

– Det är inte okej. Man får konstig smak i munnen när man hör det, säger Olle Jönsson, sångare i Lasse Stefanz.

Dansbandsprofilerna Lasse Sigfridsson, 63, och Christina Lindberg, 47, laddar upp inför en gemensam turné nästa år. Planen är att uppträda med ny musik, men också med Lasse Stefanz succélåt ”De sista ljuva åren” (65 veckor på Svensktoppen) skriven av gitarristen Christer Ericsson.

Lasse Stefanz-sångaren Olle Jönsson, som gjorde den numera klassiska inspelningen med Lindberg från 1988, är starkt kritisk mot att duon uppträder med låten ihop.

– Jag har svårt att tro att de når några större framgångar med att köra ”De sista ljuva åren”. Det är inte okej. Man får konstig smak i munnen när man hör det. Det är dock upp till var och en. Jag tror inte att man kan köra ett varv till med den låten. Den hade sitt liv från 1988 till 1991. Det är Lasse Stefanz låt det där, säger Olle Jönsson.

Lasse Sigfridsson menar att låten tillhör lika mycket Christina Lindberg som Lasse Stefanz.

”Ser positivt på utvecklingen”

– Den kommer vi att sjunga tillsammans, självklart. Jag ser bara positivt på den här utveckligen. Vi har redan sjungit den ihop i somras och det fortsätter vi med. Christina borde få sjunga med vem hon vill, fortsätter Sigfridsson.

Christina Lindberg tycker att konflikten mellan Lasse Sigfridsson och Lasse Stefanz är olycklig.

– Jag har aldrig haft något med deras bråk att göra. Jag hoppas att de blir vänner. Det har alltid känts rätt att sjunga den med Olle Jönsson, men också med Lasse Sigfridsson eftersom han också är Lasse Stefanz i allra högsta grad. Därav namnet på bandet. Det känns självklart att sjunga den för vår publik när vi ska ut tillsammans, säger Christina Lindberg.

Vägrade stå på samma scen

I somras vägrade Olle Jönsson att stå på samma scen med Christina Lindberg eftersom hon hade spelat in duetten ”Livets många skeenden” med Lasse Sigfridsson.

När Christina Lindberg tillsammans med Olle Jönsson återigen skulle framföra låten under ”Kul i juli” i Helsingborg vägrade Olle. När Christina senare ringde upp sin sångpartner för att höra efter vad som pågick fick hon en rejäl avhyvling.

– Han ville inte stå jämte mig på scen. Sorgligt egentligen. Det känns lite jobbigt. Men det var en underbar kväll i övrigt, säger hon.

Efter detta har Lindberg och Jönsson inte haft kontakt.

Bakgrunden till konflikten mellan Lasse Sigfridsson och Olle Jönsson är en ekonomisk tvist som utlöstes 2013. Det hela resulterade i ett splittrat band och en rättegång, en process som är oavslutad. Sigfridsson är en av grundarna till bandet och var medlem i omkring 45 år. Tillsammans med Lindberg medverkar han i ”Bingolotto” den 4 september.

ANNONS EXTERN LÄNK

Upptäck höstens nyheter från Carin Wester – handla hos Åhléns här

Åhléns

Publisert:

LÄS VIDARE

Följ med in i Lasse Stefanz turnébuss

ÄMNEN I ARTIKELN

Christina Lindberg

Lasse Stefanz

Christer Ericsson

Dansband