Fiasko hotar Laila Bagge: ”Vi sitter i krismöte”

avJakob Meijer, Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Rix MorronZoo-gänget har åkt till Las Vegas för att livesända sitt radioprogram hela veckan.

Men resan inleddes med panik och krismöte.

– Jag kommer nog inte kunna slappna av förrän vi har löst det, säger Laila Bagge till Nöjesbladet.

Rix MorronZoo-gänget fick en lätt kaosartad start på veckan.

Laila Bagge och Roger Nordin har åkt till Las Vegas för att bjuda lyssnarna hemma på radioprogram utöver det vanliga under kommande vecka. Med sig har de dessutom förväntansfulla gäster, som vunnit en resa till det populära resmålet – för att få gifta sig i direktsändning.

Men sändningsutrustningen fastnade på vägen. På söndagen var veckans radioprogram hotade och 2,8 miljoner lyssnare riskerade att bli utan Rix MorronZoo på måndagsmorgonen.

– Det känns inte bra. Enligt fraktbolaget så är utrustningen någonstans mellan Paris och Memphis. Det är det svaret vi får. Så det är lite panikartat just nu, säger Laila Bagge när Nöjesbladet når henne på telefon.

”2,8 miljoner lyssnare drabbas”

Rix MorronZoo har gjort turnéer förr, men bara i Sverige. Las Vegas-resan är deras första besök utomlands. På sociala medier uttrycker många följare sin entusiasm och förväntan inför den första livesändningen, som ska sändas på måndag morgon klockan 06.00.

– Lyssnarna som kommer idag, deras huvudsyfte är att få ha det roligt här i Las Vegas och faktiskt gifta sig också. Vi ska ha mångbröllop här där jag och Roger ska vara vittnen, så de får det nog bra ändå. Men det är snarare alla lyssnare i Sverige som ska få ta del av detta och inte är på plats som drabbas. Det är ändå 2,8 miljoner lyssnare. Det är ju väldigt tråkigt och det här är något som vi har planerat en lång tid tillbaka, säger Laila Bagge.

Sitter i krismöte

De skickade utrustningen från Sverige till USA i god tid, men nåddes av nyheten när de själva kommit fram. På söndagen satt hela produktionen i krismöte.

– Vi försöker få tag på fraktbolag, människor som vi kanske kan få hyra utrustning av, eller titta på möjligheten om vi kan sända i Sverige även om vi inte tycker att det är ett alternativ. Det är lättare sagt än gjort. Just nu vet vi inte hur vi löser det här. Och vi jobbar mot klockan, säger Laila Bagge och fortsätter:

– Vi har några timmar på oss bara. Det är dag här nu, klockan är 08.00 på morgonen. 20.00 ikväll måste allt vara klart. Det är egentligen då vi ska sända. Då är klockan 06.00 i Sverige. Det är nu vi måste lösa detta.

”Det är för jävligt”

Samtidigt håller Laila Bagge modet uppe.

– Blir det inga sändningar, då blir vår chef inte glad, säger hon och skrattar.

– Men vi åker hem först den 22 december och någon dag måste ju utrustningen komma fram. De första två dagarna kan de kanske vara borta. Men jag kommer nog inte kunna slappna av förrän vi har löst det. Det är bara det jag kommer fokusera på. Det är tråkigt att ha åkt hela vägen hit och inte kunna sända. Det är för jävligt.

På måndagsmorgonen var dock den värsta krisen löst. I radiokanalen hörs som vanligt Laila Bagge och Roger Nordin, som berättar att de just nu sänder från en tillfällig studio. Den riktiga sändningsutrustningen hoppas de ha på plats till morgondagen.

Låtarna som vi lyssnade mest på 2017 00:47

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM