Ingvar Oldsberg försvaras av Arne Weise

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Ingvar Oldsberg anklagas för ha mobbat och förnedrat medarbetare.

Nu försvaras han av tv-legendaren Arne Weise.

– Det är märkligt i Sverige hur man anklagar folk mer eller mindre på lösa boliner, säger han.

Ingvar Oldsberg, 72, sparkades från ”Bingolotto” efter att en intern utredning visat på allvarliga arbetsmiljöproblem i tv-produktionen.

Oldsberg har ställt sig frågande till utredningen. Men tidigare medarbetare till tv-profilen har berättat för Nöjesbladet hur han skapade otrevlig stämning under inspelningen.

– Han gör bort andra människor medan han står stadigt kvar själv. Han förminskar och fimpar. Jag kände mig fimpad. Han kan tillintetgöra människor och göra dem så små och odugliga som möjligt. Han tappar aldrig ansiktet men han låter andra tappa ansiktet, sa en person som uppgav att hen kände sig rädd på jobbet.

Ingvar Oldsberg har själv tillbakavisat uppgifterna. Och nu försvaras han också av Arne Weise, 87.

– Det är märkligt i Sverige hur man anklagar folk mer eller mindre på lösa boliner. Jag har aldrig haft något ont om Oldsberg, tvärtom, jag har alltid tyckt om honom, säger han.

– Det är ju så att när du har gjort en position och faller från den så faller du hårt, det vet de flesta som jobbar i branschen. Det är inte lätt att klara detta, att förklara för sin familj och goda vänner.

”Ingen människa är felfri”

Även Carl Jan Granqvist, 71, som jobbat med Ingvar Oldsberg i olika sammahang under trettio år, bland annat var han domare i ”På spåret” 2004, försvarar tv-profilen.

– Jag har alltid tyckt det är kul att jobba med honom, jag får lust, han skapar lust, säger Carl Jan Granqvist.

Han påpekar att ingen människa är ”felfri”, men han känner inte igen sig i anklagelserna om mobbning.

– Jag har aldrig drabbats av det. Och jag har aldrig hört det så många gånger som vi jobbat med varandra, säger Carl Jan Granqvist.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM