Klick!

Krigarprinsessan i annorlunda kostym

Av: 

Frida Sjödin

NÖJE

Det gör Lucy ”Xena” Lawless i dag

Från att ha kombinerat barn med en ett blodigt krigarjobb syns Lucy ”Xena”Lawless numera mer på en annan scen – i form av sångerska.

Att serien ”Xena – Krigarprinsessan” spelades in på Nya Zeeland passade nog den då 27-åriga Lucy Lawless som hand i handsken. När den skådespelerska som var tänkt för huvudrollen tackade nej på grund av avståndet till inspelningslandet och sitt hem, så kunde Lawless som Nya Zeeländska tacka ja utan att blinka.

Flög i Simpsons

Under karriären som krigarprinsessa mellan 1995 och 2001 hann Lucy Lawless föda två pojkar. Sin dotter fick hon med sin förste man 1988.

Efter att Xena pensionerades har Lucy Lawless figurerat ibland annat The X-Files, Two and a Half Men och Veronica Mars. Hon gjorde även en roll i Simpsons-avsnittet ”Treehouse of Horror X” där Lisa påpekar under en flygtur med krigarprinsessan att ”Xena inte kan flyga”, varpå skådespelerskan svarar att hon inte är Xena, hon är Lucy Lawless. Den science fiction-intresserade har säkert koll på att Lucy Lawless från 2005 har en roll i Battlestar Galactica, som D’Anna Biers.

Krigarplaneten

Den som vill höra Lucy Lawless röst i andra sammanhang än i tv-serier kan lyssna på hennes två skivor som hon har släppt. Hon har även uppträtt på några konserter i USA och Storbritannien.

Lucy Lawless har genom sin krigarroll även blivit en stor gayikon på grund av hennes karaktärs tvetydiga förhållande till sin följeslagare, Gabrielle. Hon figurerar även inom astronomin, eftersom en nyupptäckt dvärgplanet fått smeknamnet ”Xena”.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA hos Cervera: Upp till 30-50 % på massor av varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Klick!