Halvnaken Madonna skällde ut mig rejält

NÖJE

Jan-Olov Andersson om sitt heta möta med världsstjärnan

1 av 3 | Foto: hett humör Aftonbladets reporter träffade Madonna för 25 år sedan när hon filmade ”Susan, var är du?”. Ett möte som slutade med att stjärnan skrek och svor.

Madonna hade just blivit min nya favoritartist. Hon stod där nästan naken. Och hon skällde ut mig efter noter ...

Mitt exklusiva möte med den blivande superstjärnan för 25 år sedan var sannerligen ingen höjdare.

När man intervjuar världsstjärnor är det bra att ha en ”isbrytare”. Något som får dem att haja till lite grann och få positiva vibbar.

Typ att man en gång besökte den gudsförgätna håla där de växte upp. Eller att man faktiskt såg den bortglömda teateruppsättning som den stora filmstjärnan var med i innan han/hon blev känd. Numera har så många jobbat med honom, att det räcker att säga ”Stellan Skarsgård” till en utländsk filmstjärna, så börjar de dra underhållande skrönor.

Med Madonna var jag övertygad om att det inte skulle bli några problem.

Första lp:n hade gått hyfsat, inte mer.

Uppföljaren ”Like a virgin” skulle snart släppas, så skivbolaget i Stockholm gav mig en förhandskassett eftersom jag var en av få som över huvud taget hade uppmärksammat Madonna. Som i sin tur hade fått huvudrollen i Susan Seidelmans kommande film ”Susan, var är du?”.

Filmbolaget ville visserligen ha en känd skådis, men regissören fick sin vilja igenom. Kanske inte främst för att hon hävdade att Madonna var ”på g”, utan för att hon var billig.

Sedan blev oväntat ”Holiday” en hit. Försäljningen för första lp:n tog fart och ”Like a virgin” sköts upp ett halvår. Filminspelningen i New York drog igång och blev kaosartad, då gatorna ständigt fylldes av fans som ville få en skymt av Madonna.

Susan Seidelman, som jag kände lite sedan Cannes-festivalen, fixade ändå en exklusiv intervju åt mig.

En dag när man filmade i prylbutiken Love saves the day i korsningen av East 7th Street och 2nd Avenue, möttes Madonna och jag i hennes trailer.

Hon bytte om inför en ny tagning och satt och sminkades, blott iförd minimala underkläder. Blygt fäste jag blicken i spegeln, för att få ögonkontakt, och drog fram mitt ess ur rockärmen:

– Vad bra din kommande lp är, sa jag.

Madonna rusade upp och skrek:

– Var fan har du fått den ifrån?

Sedan följde en halvtimme där en ilsken Madonna hellre ville rota i hur jag fått tag på lp:n än svara på mina frågor.

Bildbevis från mötet? Nä, det var inte riktigt läge att fråga om det ...

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!