Hellberg kan få sparken

NÖJE

Saknar nytt avtal för ”På spåret” – Oldsberg redan klar för 2008

Foto: TYSTNAD FRÅN SVT Björn Hellberg är en av två programledare i SVT:s populäraste tv-program. Trots det har han inte hört ett ljud från SVT inför den kommande säsongen, och står nu utan kontrakt.

På spåret” är en succé – och Ingvar Oldsberg har redan ett nytt kontrakt påskrivet.

Men till radarpartnern Björn Hellberg har SVT inte ens hört av sig.

– Jag vet inte hur de har tänkt sig, säger han.

Foto: Ingvar och Björn – ”På spårets” klassiska radarpar.

Framgångståget ”På spåret” tuffar vidare.

I julhelgens tittartopp har frågesporten från Göteborg enbart Kalle Anka framför sig i statistiken.

Men fastän Oldsberg/Hellberg uppenbarligen är ett vinnande koncept, så har SVT än så länge bara knutit Oldsberg till kommande säsong.

– Att vara med i ”På spåret” är en av höjdpunkterna på året och jag ställer gärna upp igen. Men än så länge har jag inte hört någonting, säger Björn Hellberg.

Ställer gärna upp

Skulle du bli besviken om du inte fick fortsätta?

– Har inte funderat på det. Jag vet inte hur de har tänk sig, säger Hellberg som själv, vid fyra tillfällen, varit med i det lag som vunnit ”På spåret”.

Men att återvända som tävlande är inte aktuellt.

Vill inte tävla igen

– Nej, aldrig mer. Jag är utbränd på det. Det händer att folk vill tvinga upp mig till bevis. Men jag tycker att den gärning man gjort borde tala för sig själv, säger Hellberg som i tv-rutan ständigt briljerar med sin detaljkunskap i allt från sport till litteratur och historia.

Men rykten säger att du är virrig privat och bland annat förväxlat ditt barn med hunden. Stämmer det?

– Att jag skulle vara disträ är en myt. Men det är sant att jag en gång utanför dagiset, stressad, först lyfte ut hunden ur bilen. Men jag insåg ju direkt att det blivit fel, för de var ju inte ens lika varandra, pojken och hunden, säger Hellberg med ett skratt.

Aftonbladet sökte i går SVT Göteborg för en kommentar, men ”På spåret”-produktionen hade jullov och kunde inte nås.

Namn: Björn Hellberg. Ålder: 63. Yrke: Journalist, författare och tv-profil. Familj: Hustrun Inger, barn och barnbarn. Bor: Funkishus i Laholm. Inkomst: 654 600 kronor (taxeringsår 2007). Aktuell: Som domare i ”På spåret”.

ARTIKELN HANDLAR OM