Stjärnorna nobbar SVT

avSusanne Nylén

Publicerad:
Uppdaterad:

Sju veckor kvar letar SVT programledare till Melodifestivalen

Foto: CAROLINA BYRMO, MAGNUS SANDBERG, BJÖRN LINDAHL
Sissela Kyle, Petra Mede och Babben Larsson är tre profiler som tackat nej till att leda Melodifestivalen efter nyår. ”Jag är inte så intresserad. Den som blir programledare måste ju tycka att det är heligt”, säger Sissela Kyle.

Det är krisläge i Melodifestivalen.

Någon ny programledare är ännu inte utsedd – trots att det bara är sju veckor kvar.

SVT har redan frågat flera humorprofiler.

– Jag har tackat nej. Jag är inte så intresserad av schlagern, säger Sissela Kyle.

Hon är en av flera populära kandidater som tackat nej till att leda Melodifestivalen.

– Jag blev tillfrågad men tackade nej. Den som blir programledare för schlagern måste ju tycka att det är heligt, säger Sissela Kyle.

Babben Larsson har nobbat, Petra Mede likaså och Johan Glans ska leda Guldbaggegalan.

”Smärre panik”

– Vi har diskuterat flera olika scenarier varav humorkonstellationen är ett av dem och dessa namn har figurerat, ja. Men listan är fortfarande alldeles för lång. Vi betar av namn varje dag, säger projektledaren Ronnie Lans.

De är nu ute i sista stund.

– Förhoppningsvis blir det klart den här veckan men det vete fasiken. Vi har ett spår som vi går på men spricker det har vi en plan b, säger Ronnie Lans.

Han är ny projektledare för i år och producenten Svante Kettner tillsattes först i början av november. Inga kontrakt med programledare är påskrivna.

– Det är smärre panik och ingen vill ju vara den sista de frågar. Att leda Melodifestivalen är ett gigantiskt uppdrag och en ingen känd person vill ju floppa för att det inte funnits tillräcklig tid att repa, säger en källa.

Kan bryta kontrakt

Enligt flera källor i tv-branschen osar det kris.

– Man kan ju fråga sig om SVT:s spridda presskonferenser där de presenterat artisterna var en dimridå för att dölja frågan om programledare, säger en annan källa.

Talkshowvärden Robin Paulsson är fortfarande ett hett namn på listan.

– Men det kanske blir för mycket en kopia av Luuk. Man vill ju inte göra exakt samma sak med en ny person, säger Ronnie Lans.

De flesta stora tv-profilerna har redan skrivit kontrakt för våren. Kan ni verkligen få den ni vill då?

– Vissa kunde vi kanske glömma redan för två månader sedan. Men i vissa fall kan vi köpa loss någon. Vi tror detta är ett projekt många är beredda att bryta kontrakt för.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM