Benjamin Ingrossos 14-årspresent: träffa föräldrarna ihop

Berättar om sin födelsedagsönskan: ”Nu räcker det med era tjafs”

Publicerad 2018-08-11

Benjamin Ingrosso hade hunnit fylla 14 innan han träffade båda sin föräldrar tillsammans.

Pernilla och Emilio gick med på det som födelsedagspresent.

– Ni ska fan äta middag med mig, nu räcker det med era tjafs, säger han i podcasten ”Värvet”.

Pernilla Wahlgren, 50, och Emilio Ingrosso, 53, skilde sig innan sonen Benjamin hade fötts.

I podcasten ”Värvet”, som leds av Kristoffer Triumf, berättar Melodifestival-vinnaren nu att han hunnit fylla 14 innan han träffade båda sina föräldrar samtidigt.

– De skildes innan jag föddes, så jag har alltid varit ett skilsmässobarn. Jag vet inte hur det känns att bo med mamma och pappa. Jag träffade dem dessutom första gången när jag var 14 tillsammans. Det var min... jag ville ha det som present när jag var 14: ”Ni ska fan äta middag med mig, nu räcker det med era tjafs”, de har ju haft det lite kaosigt, säger Benjamin Ingrosso, 20, i ”podcasten.

Träffades mer efter flytten utomlands

Han berättar hur han växte upp tillsammans med mamma och inte träffade sin pappa så ofta.

– Farsan var en sån man träffade på fika. Jag kunde bo hos honom ibland. Men vi bodde ju hos mamma, vi har varsitt rum där. Farsan har hyfsat mycket ångest över det idag att han inte fanns där så mycket för oss. Men det har han verkligen tagit igen nu och jag skulle inte vilja ändra på nånting i min uppväxt, säger Benjamin Ingrosso i ”Värvet”.

När Benjamin var nio flyttade pappa Emilio till Palma i Spanien. Och det gjorde mot förmodan att de sågs mer än tidigare.

”Min förebild”

– Då började vi umgås mycket mer för då åkte vi ju dit. Då förstod jag att jag fått mycket från min pappa, säger Benjamin.

Han beskriver sin pappa som en stor inspiration, i allt från mat och klädstil till musik och dans, medan mamma Pernilla är Benjamins förebild på andra sätt.

– Det är alltid pappa jag ringer när jag behöver feedback på låtar, han är den jag ser upp till när det kommer till det kulturella, design, artisteri, musik och dans, mat. I allt sånt är han min typ av förebild. När det kommer till att vara en människa och hur man bemöter folk och hur man ska leva sitt liv så är det min mamma som är min förebild, säger Benjamin Ingrosso i ”Värvet”.

ANNONS