”Det är kul att vara gayikon”

NÖJE

Martin Rolinski om bögryktena

1 av 3 | Foto: Namn: Martin Andrzej Rolinski Ålder: 25. Familj: Flickvännen Katarina Janson, 29. Bor: Bromma. Aktuell: som sångare i bandet BWO som släpper ny platta i september.

Charmiga poptrollet Martin Rolinski omsvärmas av bögrykten.

– Men jag bara garvar åt det, jag är straight, säger den nyförlovade plugghästen när Klick! träffar honom under bar himmel.

Toklockige artisten Martin Rolinski, 25, fyrar av ett brett leende och tar i hand utanför restaurangen på Djurgården i Stockholm där vi stämt träff. Han ursäktar sig för de fem, sex minuter han är försenad trots att han tio minuter tidigare ringt och förvarnat om sin ”sena” ankomst.

– Det var lite knepigt att hitta parkering här. Men jag lyckades till slut, säger han medan vi går mot uteserveringen.

Sedan fyra år tillbaka är Martin sångare i gruppen BWO, i vilken även Alexander Bard, 46, och Marina Schiptjenko, 42, ingår. Parallellt med musiken pluggar han på KTH och till vintern blir han färdigutbildad civilingenjör.

Men trots sin fleråriga utbildning har han inga som helst planer på att ge upp musiken.

– Både Marina och Alexander gör saker vid sidan av BWO, så det borde jag också kunna göra. Men min prioritering kommer att vara BWO.

– Det är faktiskt inte så mycket jobb med att vara artist som man kanske tror.

Förra veckan uppträdde BWO på Pridefestivalen och Martin medger att både han och hans bandmedlemmar har blivit starka gayikoner.

– Ja, det är klart att vi har den appealen med tanke på Alexanders bakgrund och med tanke på vilken typ av musik vi gör. Men jag tycker att det är ganska kul med tanke på att jag är straight.

Misstas du ibland för att vara bög?

– Ja, det händer. Ibland har jag suttit och pratat med folk om min flickvän och så frågar de om jag fortfarande är bög. Men då garvar jag bara. Det här var någonting jag var medveten om kunde hända redan från början när jag gick med i BWO.

Kommer att gifta sig

Martin träffade sin flickvän

Katarina Jansson, 29, precis innan han blev känd, något han tycker är ganska skönt eftersom de båda varit med om hans resa till att bli en offentlig person. I januari i år tog de det stora steget och förlovade sig.

Ska ni gifta er?

– Så småningom brukar ju en förlovning innebära det. Men inget är planerat.

Vill du ha barn i framtiden?

– Ja, det är klart jag vill det. Det är inget jag går och tänker på, men det är väl rätt naturligt att man gifter sig och skaffar barn förr eller senare.

Blir inte raggad på

Hur pass igenkänd blir du när du går på stan?

– Det händer väl några gånger om dagen att folk kommer fram. Ibland kan det vara jobbigt om man är trött och folk inte riktigt förstår var gränsen går, men oftast är det bara roligt med folk som uppskattar det man gör.

Blir du uppraggad ofta?

– Nej det händer inte så ofta. I och med att jag är i ett förhållande så raggar jag ju inte. Då söker jag inte aktivt kontakt med tjejer när jag är ute heller. Och eftersom jag inte gör det får jag ju ingen respons. Det är oftast ljud- och ljuskillarna som blir uppraggade när vi är någonstans.

Har du utnyttjat ditt kändisskap någon gång?

– Jag är riktigt dålig på det faktiskt och måste bli bättre på det. Jag är inte typen som tränger mig före i en kö. Du kommer aldrig höra mig säga orden ”Vet du inte vem jag är?”. Usch, då skulle jag vara tvungen att tvätta tungan efteråt.

Så här fixar du Martins läckert lockiga frilla

Sju sköna frågor

Det här visste du inte om Martin

Elisabeth Vedin

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!