Anna Lindmarker sjukskriven: ”Höll på att falla ihop”

avBenjamin Andrée

Publicerad:
Uppdaterad:

Efter valbevakningen kände sig Anna Lindmarker orkeslös och matt.

Men hon var inte utarbetad – utan hade drabbats av borrelia.

– När vi skulle sitta och äta middag höll jag på att falla ihop. Det är inte likt mig, så det var ganska tydligt att det här inte var normalt, säger Anna Lindmarker till Expressen.

Programledaren Anna Lindmarker, 57, kände sig trött och utarbetad efter det intensiva arbetet med valbevakningen.

Lindmarker ledde partiledardebatten tillsammans med kollegan Jenny Strömstedt, 46, och statsministerduellen i TV4. Hon sände dessutom ”Valvakan” i kanalen under valnatten.

Att hon kände sig trött och orkeslös efter den hektiska arbetsperioden är inget konstigt.

– Men det här är en annan typ av trötthet. Det var som att "okej, nu har jag tappat den där grejen på golvet och jag måste orka böja mig ner och ta upp den... Oh nej, jag orkar inte". Fast det var ju lite humor i det också. Jag skrattade åt hur trött jag var, säger hon till Expressen.

1 av 2 | Foto: FREDRIK SANDBERG/TT
Anna Lindmarker.

”Höll på att falla ihop”

Programledaren berättar för tidningen att hon började känna sig tröttare och tröttare veckorna efter valbevakningen, men att hon jobbade på som vanligt.

– När vi skulle sitta och äta middag höll jag på att falla ihop. Det är inte likt mig, så det var ganska tydligt att det här inte var normalt, säger hon till tidningen.

Fick penicillin

Hon sökte läkarvård där hon fick diagnosen borrelia. Lindmarker fick penicillin och var hemma från jobbet i en vecka, men är nu tillbaka i rutan.

– Men jag är mån om att inte fastna i det här. Det är lätt att lägga sig tillbaka och tänka "oj, vad trött jag är". Det går inte, tycker jag. Man måste komma igen också. Och det ska jag försöka göra i dag. Det är en jätterolig dag att jobba på med allt som händer kring regeringsbildningen, säger hon till tidningen.

Programledaren tycker att det är viktigt att vara uppmärksam och kolla efter tecken på sjukdomen.

– Jag är inte så förtjust i uppmärksamhet kring min egen person. Att jag har borrelia är ju "a piss in the Mississippi", det är ju ingenting. Men det kanske kan bidra till att fler tänker på att det så här års är vettigt att vara uppmärksam på om man känner av extrem trötthet. Min läkare sade att borrelia brukar börja fyra-åtta veckor efter bett.

Tv-profilerna som bytte kanal till TV4 00:31
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM