Tommy Körberg

Tommy Körberg om relationen till sonen: Gör fortfarande ont

Artisten var frånvarande under Anton Körbergs uppväxt

Av: 

Jakob Meijer

NÖJE

Tommy Körberg, 70, var frånvarande som pappa under Anton Körbergs uppväxt.

I podcasten ”Schulman show” berättar han om relationen till äldsta sonen Anton Körberg, 41.

– Varje gång vi lämnade honom var det ett hugg i hjärtat, säger han i podcasten.

Tommy Körberg var mitt uppe i karriären när Anton Körberg växte upp. När han och dåvarande hustrun Anki Lidén jobbade fick sonen vara hos andra.

– Det var mycket att vi lämnade bort Anton. Då var det Kjell Bergqvists mamma Märta som tog hand om honom, säger han i ”Schulman show” och fortsätter.

– Varje gång vi lämnade honom var det som ett hugg i hjärtat.

Körberg berättar att när Anton fyllde 18 år ”redde de” ut allt genom att göra en far och son-resa i Europa.

– Jag fick upptäcka honom och hans sidor och se honom där ingen tittade på mig. Det var inte djupa samtal, utan vi umgicks. Det var en sorts rensning av mycket. Vi kom varandra närmare.

”Det gjorde ont”

I dag är relationen mellan far och son bra, men Tommy Körberg kan fortfarande få dåligt samvete när han tänker tillbaka.

– Den scenen. Vi ses snart och så hans ansikte, fast han trivdes. Att lämna bort barn... Nu lämnar man bort dem på dagis varje dag, men det gjorde ont. Det gör fortfarande ont när jag tänker på det. Men Kjelles morsa var fantastisk, säger han.

När Tommy Körberg gästade Anton Körbergs podcast ”Pappasnack” förra året berättade artisten att han själv växte upp utan en närvarande pappa, och aldrig haft någon riktig fadersgestalt.

– Det ska man inte skylla på. Men jag tror att jag skyllde på det då. Det påverkade mig då. Jag hade inga referensramar alls, sa han till Nöjesbladet.

Tommy Körberg har förutom sonen Anton tillsammans skådespelaren Anki Lidén, ytterligare en son med Kirsti Skavberg Roaldsen och en dotter med nuvarande frun Ann-Charlotte Nilsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte alla klipp: 50% rabatt på presenter varje dag hos Cervera!

Cervera

Publisert:

LÄS VIDARE

Det snackas om Anton Körbergs annorlunda jobbjakt

ÄMNEN I ARTIKELN

Tommy Körberg

Anton Körberg

Anki Lidén