Agneta Sjödins besvikelse på TV4: ”Sorgligt”

avMathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Agneta Sjödin har lämnat TV4.

Men hon skulle gärna ha gjort en säsong till av ”Fångarna på fortet” – men programmets framtid är i nuläget oklar.

– Tyvärr spelade vi inte in något i sommar. De pausade det, eller lade ner det programmet, så det blev inget ”Fortet”, förklarar hon i AB Morgon.

Agneta Sjödin, 51, lämnar TV4, efter nästan 27 år på kanalen.

Hon klev in i huset för första gången på 90-talet, men avslöjade för ett par dagar sedan i podcasten ”Tv-fabriken” att hon nyligen tackat nej till att leda ett program i Sjuan. Det ledde till att kontraktet mellan henne och kanalen bröts.

– Det program som Fyran ville att jag skulle göra för Sjuan kände jag att jag ville inte göra. Då fanns det inte riktigt något program att knyta upp ett avtal runt. Då hamnade vi i den situationen. Det var ingen medveten strategi varken från Fyran eller eller mig, förklarar hon i AB Morgon.

Vilket program det handlar om håller hon hemligt.

Gör ”Agnetas nyårskarameller” igen

– Det säger jag inte. För då utsätter jag den personen som sedan gjorde det för en jobbig situation, men ”Agnetas nyårskarameller” ska jag göra som vanligt. Jag vet att Fyran vill samarbeta med mig, men det känns som att det inte dykt upp några program som passar.

Men det finns ett program som Agneta Sjödin kommer sakna, och gärna skulle ha gjort i år också. ”Fångarna på fortet” sändes första gången på TV4 1990 och har sedan dess varit ett återkommande underhållningsprogram i tv-rutan – ofta under ledning av radarparet Gunde Svan och Agneta Sjödin.

I sjutton säsonger har avsnitten spelats in på Fort Boyard på franska sydkusten under sommarmånaderna, för att sändas samma höst eller våren därpå. Men inte i år.

Sjödin: ”Fortet” läggs ner

– Tyvärr spelade vi inte in något i sommar. De pausade det, eller lade ner det programmet, så då blev det inget ”Fortet”. Nästa år är det inget, säger Agneta Sjödin och berättar att det känns lite vemodigt.

– Det var lite sorgligt när juni kom och jag kände en sådan längtan ner till atlantkusten och så skulle jag inte dit. Det är en epok som är över för mig, så det är klart att det är sorgligt.

”Fångarna på fortet” har visats varje år mellan 1992 och 1998, samt 2000, 2003, 2005 och 2010 till 2015. Programmet gjorde comeback 2017, då med Rikard Wolff som karaktären ”Le Wolff” i stället för gåtställaren Fader Fouras.

1 av 3 | Foto: Lina Siksjö
Agneta Sjödin.

TV4: ”Inget beslut taget”

När Nöjesbladet når TV4, vill man inte kännas vid att programmet skulle ha lagts ner.

”Nej, det finns inget beslut taget. Vi kommer, som vanligt, att efter avslutad säsong utvärdera och prata om programmets framtid”, skriver programmets exekutive producent, Jonathan Nordin, i ett sms.

Klart är dock att ingen ny säsong spelats in under sommaren.

Vad beror uppehållet på?

”Förra sommaren bandades två säsonger av Fångarna på fortet och den andra säsongen har just nu sin första visning i TV4. Det rör sig inte om något uppehåll utan att vi har helt enkelt redan spelat in årets säsong.”

Hur ser framtiden ut för ”Fångarna på fortet”?

”Just nu är vi mitt i sändning av en uppskattad säsong som engagerar tittare både i TV4 och på TV4 Play. Vi är stolta över alla program och kommer efter säsongens slut, precis som vanligt, utvärdera programmet och prata framtid.”

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM