Little Jinder om sågningen: ”Jag blev skitglad”

Av: Erik Åberg

Publicerad:
1 av 3 | Foto: OSSIAN MELIN
Little Jinder.

Allting suger.

Det är namnet på Little Jinders nya album och känslan från när det gjordes.

– Skivan är skriven i en intensiv period i livet. Det är svårt att hålla reda på alla bitar i livet på ett balanserat sätt, säger hon.

Under torsdagen bjöd Josefine Jinder sina fans på en överraskning. Albumet ”Allting suger” som var planerad att släppas på fredagen blev tillgänglig för lyssnarna.

– Jag har turnépremiär på fredag på Pustervik och tyckte det kändes tråkigt att spela för folk som inte hört skivan. Nu har folk tid att lyssna på den, säger hon.

Skapandet av "Allting suger" pågick under en intensiv tid känslomässigt men titeln kom också till då det ”inte finns någon peppad låt”. Och kanske är det också därför hon tidigare i veckan blev sågad i en recension i en lokaltidning.

– Jag blev skitglad för den. Tycker det är helt magiskt. Jag vill bjuda den recensenten på ett glas vin och skicka blommor. Jag hatar att vara en hypad Stockholmsartist. Det ska vara en överstruken geting eller ett minus. Jag hade hoppats på att få en riktigt dålig recension, då har man berört någon. Ger man tre plus känner man inte något, säger Little Jinder.

”Gillar inte att jobba med andra”

Till skillnad från det självbetitlade albumet där hon gjorde allting själv har hon nu släppt kontrollen och låtit Alexander Berg vara med och producera.

– Det kändes jättebra. Alex gillar inte heller att jobba med andra. Vi respekterade varandra och hade förståelse för varandras process. Det gick över förväntan tack vare att han förstår mig tror jag.

Trots att hon föredrar att jobba på egen hand och ha all kontroll själv var samarbetet utvecklande. Men känner inte att det kan fungera med vem som helst.

– Det måste bara på det sättet det var med Alex. Det sker organiskt. Jag vill aldrig bli sammansatt med någon. Det var en ”once in a lifetime”-känsla med Alex, säger Little Jinder.

Chans till dubbelt pris

På lördag går P3 Guld-galan av stapeln i Scandinavium i Göteborg. Där är Little Jinder nominerad i både Årets pop och Årets artist.

– Det ska bli asfett. Årets artist känns tyngre. Jag ville bli nominerad till det, så jag är jävligt nöjd.

Däremot tror hon inte att hon har någon chans att vinna.

– Jag tävlar mot Avicii och Zara Larsson. De har typ tre miljoner följare. Hoppas Zara vinner, det förtjänar hon.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN