”Paradise hotel”-profilen ställer upp i ”Top model”

NÖJE

”Man behöver inte se ut som ett sugrör”

1 av 7

Mette Elofsson medverkade i ”Paradise hotel” för att ändra folks syn på kurviga tjejer.

Nu vill hon göra samma sak i ”Top model”.

– Man behöver inte se ut som ett sugrör, säger hon.

När ”Top model” återvänder till svensk tv i Kanal 11 den 30 augusti är den svenska coachen och jurymedlemmen Jonas Hallberg, 45, inte det enda bekanta ansiktet.

En av deltagarna klev förra året in i TV3:s ”Paradise hotel” för att visa att även kurviga tjejer har rätt att ta plats och synas. När den nya säsongen av ”Top model” också satsar på så kallad plus size-modeller ville Mette Elofsson, 21, återigen försöka göra skillnad.

Aldrig vågat drömma om modellyrket

– Det är ju en så skev bild av kvinnokroppen i modebranschen idag. Det var ju så jag gjorde i ”Paradise hotel”. Jag klev in för att visa att man inte behöver se ut som ett sugrör. Så fick jag höra att ”Top model” skulle göra en sån säsong och då kände jag att det vore perfekt att få vara med på det, säger hon.

Mette Elofsson har aldrig tidigare vågat drömma om modellyrket, men nu vill hon fortsätta. För att vara en bra förebild för unga tjejer.

– Det är absolut en dröm att kunna fortsätta. Jag tycker det är väldigt roligt, men framför allt vill jag göra det för att visa för unga tjejer. Efter ”Paradise hotel” har jag fått massor av mejl från tjejer som undrar hur jag gör för att vara nöjd med min kropp för att de inte känner att de kan vara lyckliga med hur de ser ut. Det är så sorgligt att de ska hålla på och hetsa sig och gå ner i vikt och få sjukdomar som anorexi som känns hur vanligt som helst nu. Det är mest därför jag vill modella, för att fortsätta att ändra synen.

”Fick inte dricka en droppe”

Vad skulle du säga är de största skillnaderna mellan ”Top model” och ”Paradise hotel”?

– Det är verkligen två helt olika program. Här fick vi inte dricka en droppe alkohol. I ”Paradise hotel” drack vi varje dag. Här gäller det att prestera, i ”Paradise hotel” finns det inte så mycket att prestera, säger hon.

Foto: Krestine Havemann
De svenska "Top model"-deltagarna Ronja Manfredsson, Lovisa Reuter, Paulina Perger, Mette Elofsson, Maria Esbo och Janina Karlman.

Här är alla som tävlar i årets ”Top model”

De svenska "Top model"-deltagarna är: Ronja Manfredsson, Lovisa Reuter, Paulina Perger, Mette Elofsson, Maria Esbo och Janina Karlman.

Det här är "Top model"

18 modeller från Sverige, Norge och Danmark gör upp om segern i årets upplaga av "Top model".

Programmet leds av svenske stylisten Jonas Hallberg tillsammans med den danska artisten Lina Rafn och norska modebloggaren Janka Polliani.

Programmet spelades in i Portugal i våras. Det har premiär på Kanal 11 och strömningstjänsten Dplay den 30 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM