Anka: Nu får de hitta en annan hackkyckling

NÖJE

Hollywoodfrun har tröttnat på all uppmärksamhet

Foto: Anna Anka hoppas att de nya Hollywoodfruarna gör ett bra jobb. ”Alla kan väl göra tv, men det är inte alla som har talang”, säger hon. Till höger: De nya talangerna Päivi, Lena och Suzanne.

Nu erkänner Anna Anka att uppståndelsen kring henne blivit för mycket. I nya ”Svenska Hollywoodfruar” tar hon ett rejält kliv tillbaka.

– De får hitta en annan hackkyckling, säger hon.

I säsong två av ”Svenska Hollywoodfruar”, som har premiär på Internationella kvinnodagen den 8 mars, får tittarna stifta bekantskap med en ny trio svenskor som lever drömmen i USA. Höstens största snackis Anna Anka, 39, medverkar bara i tre av tio avsnitt.

– Jag ville inte göra tio episoder till, jag kände inte att jag kunde ta showen längre. Nu får någon av de andra fruarna ta över, säger hon när Nöjesbladet träffar henne i Stockholm.

Anna Anka vet inte mycket om de nya Hollywoodfruarna Päivi Hacker, Lena Jolton och Suzanne Saperstein, men hon håller tummarna för att TV 3 valt rätt.

– Alla kan väl göra tv, men det är inte alla som har talang. Jag hoppas att de gör ett bra jobb, och att pressen hittar en ny hackkyckling så att de kan släppa mig, säger hon.

Har det varit jobbigt?

– Ja, för det har hållit på så länge. Jag hade trott att jag skulle bli lite bortglömd, så att jag kunde fokusera på mina andra jobb.

Letar glad medarbetare

Förutom ”Svenska Hollywoodfruar” är Anna Anka aktuell med sin egen serie ”Anna Anka söker assistent”, i vilken hon försöker hitta en ”flexibel, glad och arbetsvillig” medhjälpare.

– Det är ett 24 timmarsjobb, jag är ingen vanlig Svensson som arbetar nio till fem. Men jag är väldigt mån om mina anställda. Det är inte så att jag står med piskan i handen, som det har framställts i tv.

”Paul är lite sur”

De senaste dagarna har paret Anka fått stor uppmärksamhet i medierna med anledning av Paul Ankas avslöjande i Nöjesbladet att hans hustru ska ha blivit erbjuden 95 000 kronor per avsnitt, samt utröstningsimmunitet, i TV 4-programmet ”Let’s dance”.

Men hon vill inte diskutera sin makes uppgifter.

– Han får stå för sina uttalanden, jag vill inte gå ner på hans nivå och kommentera sådana här grejer.

– Paul Anka är lite sur, och nu gör han allt för att förstöra för mig i Sverige, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM