Melodifestivalen

SCHLAGERN PRESENTERAS AV

Här lämnar Anna fiaskot bakom sig

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

OSLO/STOCKHOLM. I morgon är det final i Eurovision.

…Men vad är väl en bal på slottet?

Aftonbladet var på plats när 18-åriga Anna Bergendahl lämnade Norge – och Sveriges största Eurovisionfiasko genom tiderna – bakom sig.

– Det är inte ett personligt nederlag, men det är ett nederlag för Sverige, säger hon.

Foto: Anna Bergendahl lämnar hotellet.

Jo, det är ett faktum.

För första gången sedan 1958 har Sverige inte ens tagit sig till final i Eurovision.

Vi har debatterat det kring frukostborden nu på morgonkvisten. Sörjt det på fikarasten. Frågat hur det kunde hända, om och om igen.

Men faktum kvarstår.

Tar bilen hem

Anna Bergendahl vaknade inte i morse och drack varmt te för att mjuka upp stämbanden. Hon skrev inte lappar för att vila rösten inför morgondagens mångmiljonpublik. Istället gick hon upp ur sängen på hotel Plaza i Oslo, packade väskan och hoppade klockan 13.59 in i en röd volvo tillsammans med sin mamma och pappa och påbörjade den 460 kilometer långa resan till föräldrahemmet i Nyköping.

– Nu ska vi bara sitta och prata igenom det här i bilen i lugn och ro, säger hon.

”Nedstämd, ledsen och besviken”

Aftonbladet var på plats för att få en sista pratstund med 18-åringen som idag benämns som den ”stakkars, stakkars lille jentan” i vårt grannland.

– Det är klart att jag är nedstämd, ledsen och besviken, men jag vaknade upp i morse och var lycklig. Det är inte ett personligt nederlag men det är ett nederlag för Sverige. Nu vill jag planera vad vi ska äta till middag, komma hem och titta på en film.

Publicerad: