In med Dolph

avLotta Glimstedt, Martin Söderström

Tiotusentals läsare i natt: Vi vill se honom i Melodifestivalen på lördag

1 av 3 | Foto: per-olof sännås
18.05 Dolph lämnar Hotell Diplomat och tar emot ett kuvert med hyllningar från Nöjesbladets läsare. ”Tack alla”, säger han innan han hoppar in i en taxi till klubben Kyokushin Karate. 20.00 Hollywoodstjärnan och en kompis lämnar karate­klubben och promenerar till restaurang ”Blå skåpet” vid korsningen Folkungagatan/Götgatan på Södermalm i Stockholm. Där stannar de båda vännerna några timmar och äter middag ihop. 23.00 Efter middagen beger sig actionhjälten ut i kylan för att leta upp en taxi. Därefter åker han direkt till Hotell Diplomat och hotellsängen.

In med Dolph!

Aftonbladets läsare kräver mer Dolph Lundgren i Melodifestivalen – men varken han själv eller SVT gör något åt saken.

– Jag åker snart utomlands och vilar upp mig, säger Hollywoodstjärnan.

Dolph Lundgren, 52, charmade de svenska tv-tittarna med sin Elvis-imitation och sina karatekonster.

67 000 personer har röstat i frågan ”Vill du se Dolph Lundgren i schlagern på lördag” på aftonbladet.se i natt. 71, 8 procent har svarat ja på frågan – förgäves.

Trots att actionhjälten befinner sig i Sverige kommer han inte att visa sig i Sandviken.

”Chockad och glad”

Just nu är han i Stockholm. Nöjesbladet hängde med honom under en intensiv kväll med karateträning och en sen middag.

Utanför sitt hotell i centrala Stockholm bekräftar Dolph Lundgren att hans ordinarie schema kvarstår – trots läsarstormen.

– Jag är chockad och glad över den positiva responsen, men jag kommer inte att vara på plats i Sandviken. Jag ska snart åka iväg utomlands och vila, sa han innan han hoppade in i en taxi för träningspasset på en karateklubb i en källare på Södermalm.

SVT som bara har bokat in Hollywoodstjärnan för två framträdanden – premiärprogrammet och finalen – utlovar ändå en hel del Dolph vid Melodifestivalens andra deltävling.

Deltar i paneldebatt

– Det stämmer att han inte är på plats i Sandviken på lördag, men Dolph kommer ändå att vara med i programmet, säger Thomas Hall, projektledare för Melodifestivalen.

Men svenska folkets nya idol kommer själv att vara i Stockholm.

På lördag deltar Dolph Lundgren i en paneldebatt med titeln ”Marbella är tillbaka i rampljuset” vid fastighetsmässan ”Köpa hus utomlands” i Globen.

Senare i vår är det däremot inte helt otänkbart att Hollywoodstjärnan ändrar i sitt hektiska schema.

– I dagsläget följer vi grundplanen att Dolph är på plats vid premiärprogrammet och finalen, men man ska aldrig utesluta någonting, säger Dolphs manager Johan Pråmell.

ARTIKELN HANDLAR OM