Norge: Sverige sviker oss

NÖJE

Här är undersökningen som fått Norge att skaka av skräck och hoppa jämfota av ilska.

Bara en bråkdel av den svenska befolkningen tänker rösta på Norge i kväll.

"Sverige vänder oss ryggen”, skriver norska VG.

Foto: Så här såg VG:s nättidning ut i dag.

InFact har genomfört en undersökning i Sverige för norska tidningen VG:s räkning inför kvällens Eurovision song contest. Resultatet är skrämmande läsning för Norge. Bara 14 procent av svenskarna menar att Norge förtjänar att vinna Eurovision song contest igen.

Stora darren

Men det som verkligen givit stora darren hos lillebror är det faktum att bara ynka fem procent av svenskarna tänker rösta på Norge. VG slår på stora varningstrumman och går så långt att de hävdar att Sverige vänt Norge ryggen.

Tidningen, som utan Sveriges stöd känner sig slagna på förhand, skriver snarstucket att andra länder kan förvänta sig stöd från grannlandet, men inte de.

Ger sig på svenska Anna

Dessutom skriver de att "våra vänner i öst har startat jakten på en syndabock" och att generallen Christer Björkman ges skulden för Sveriges historiska fiasko.

Enligt tidningen var Anna Bergendahl även "svårt deprimerad" efter att inte ha gått till finalen.

Att deras egen fiolstjärna, Alexander Rybak, 24, brutit ett ben i högerhanden efter att i vrededmod över dålig ljudteknik slagit handen i väggen talas det tyst om. Likaså att bråkstaken ryckt ihop med den norska tv-kanalen NRK då han inte fick framföra den låt han ville i kväll i egenskap av förrra årets vinnare.

ARTIKELN HANDLAR OM