Så blir du en vinnare på stranden

NÖJE

Klicks stylist tipsar om badkläder för svenska män

Svenska män har lika usel fysik som känsla för vad som är okej att bära på stranden.

Det fastslår Peter Siepen, 47, i en debattartikel i Aftonbladet i dag.

Nu reder vi ut vilka badkläder som är okej att bära på stranden.

Foto: Klicks stylist Karoline Andersson.

Peter Siepen klär sig helst i åtsittande briefs när han är på stranden. De små badbyxorna gör att han undviker att bara få nedre halvan av benen solbrända. ”Jag har som bekant inget att dölja”, skriver han på Aftonbladets debattsida.

Enligt Peter Siepen bär många svenska män illasittande badbyxor som i många fall hängt med i alldeles för många år.

Karoline Andersson, stylist för Klick!, reder ut vad de svenska männen bör bära på stranden.

Om man har hängbuk

– Då ska man absolut inte sätta på sig ett par små Panos-badbyxor. Jag rekommenderar shorts som inte är inte för långa så att benen försvinner och magen kommer fram. Shortsen ska sluta någonstans mellan ljumsken och knät.

Om man är väldigt smal

– Då kan man ha något som inte är för smått, även där säger jag vanliga shorts som sitter bra, med rätt längd på benen. Man ska inte välja något som är för stort som man försvinner i.

Om man är väldigt kort

– Är man väldigt kort så ska man undvika surfarshorts som gör att benen ser ännu kortare ut. Det kan se ut som att man går i ett par för korta långbyxor istället för i ett par shorts. Välj shorts som slutar mitt på låret.

Om man är väldigt lång

– Då kan man ha surfarshorts, alltså längre shorts. Man kan då tänka på att man inte ska få en rand långt ner på benet om man sen byter till kortare shorts, många rullar upp shortsen när de solar.

Om man är smal men lönnfet

– Har man lite mage så kan man fortfarande välja vanliga shorts som slutar någonstans mitt på låret. Om man har gamla shorts som sitter dåligt borde man köpa ett par vanliga nya shorts istället.

Om man är vältränad

– Om man är Peter Siepen så kan man väl bära upp tajta badbyxor, för att hans personlighet klarar det, men annars är det inte riktigt min grej. Jag skulle säga att bara för att man är vältränad behöver man inte ta på sig de allra minsta byxorna. Jag tycker att ett par vanliga badshorts som inte är för små fungerar på det flesta kroppstyperna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode