Lohan riskerar mer fängelse

avKarolina Strömbäck Horney

NÖJE

Nagelkuppen ställer till problem

Lindsay Lohan kom till rättsalen i går med ett inte helt passande meddelande skrivet på sitt nagellack. På hennes långfingernagel stod det f**k u.

Med detta tilltag kan hon nu riskera ett ännu längre fängelsestraff, enligt experter.

Foto: all over press
KLICKA FÖR STÖRRE BILD Lohans nagelkupp.

Domen på 90 dagar i fängelse är redan tredubbellt så lång som påföljden åklagarsidan yrkade på. Lindsay Lohans hemliga meddelande på nagellacket riskerar nu att ställa till ytterligare problem för Hollywoodstjärnan.

Lagtrots

– Om meddelandet verkligen var riktat till domstolen, skulle det innebära en separat åtalspunkt för lagtrots, säger Stacy Schneider, offentlig försvarare i New York till FOX411.com.

– Hon skulle kunna få ett helt extra straff utöver det nuvarande. Om domaren blev arg nog kan det följa direkt, fortsätter Schneider.

Även en offentlig försvarare i Los Angeles anser att Lohans nagellack är ett ”kreativt” sätt att riskera åtal för lagtrots på.

– Domaren skulle kunna hålla henne ansvarig för direkt lagtrots, vilket skulle kunna innebära mellan tre och fem dagar i fängelse, om domaren gjorde bedömningen att orden var riktade mot domstolen, säger Greg Apt.

”Ett skämt”

Men Lindsay Lohan själv menar att meddelandet bara var ett skämt och inte riktat till domaren.

– Gjorde vi inte våra naglar som ett skämt tillsammans med vår vän?, skriver Lohan på en väns Twitter på onsdagen.

– Det hade ingenting med rätten att göra, twittrar Lohan, enligt People.com.

Den 20 juli ska Lindsay Lohan påbörja sitt fängelsestraff, vilket kommer att följas av tre månader på rehab, skriver Nydailynews.com.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!