Välkommen till modefesten

1 av 19
NÖJE

Sommaren är inne på sin slutspurt och det är hög tid att börja titta framåt mot mer påklädda tider. Sofis mode var såklart på plats när höstens svenska design visades upp under senaste modeveckan – följ med in till det allra heligaste och få full koll på säsongens trender!

Vinrött och fluffigt var två återkommande inslag när de svenska modemärkena visade sina höstkollektioner under Stockholms modevecka i våras.

Sofis mode var på plats, både under visningarna och backstage, för att snappa upp vad vi har att förvänta oss.

Vi såg som vanligt många minimalistiska avskalade plagg, men även en hel del arbetade detaljer som broderier, pärlor och spets. Silhuetten som dominerade var lång, rak och avslappnad, med damiga och dressade inslag. Klänningarna var långa och byxorna ankelkorta. Polotröjan, som gjorde comeback förra hösten, håller stilen och skinnpajen har fått sällskap av mer sofistikerade läderplagg som klänningar och kjolar.

Vad gäller ytterkläder överöstes vi av stora, mjuka och fluffiga plagg – i synnerhet olika varianter av bomberjackan. Färgskalan som dominerade var höstlöv – från dova gula toner till djupt vinrött – och som vanligt mycket gråskala, från nattsvart till kritvitt via regngrått.

Utstickaren: en knallig turkosblå. Den svenska modehösten står inför dörren och här får ni en tjuvtitt på hur den kommer att se ut.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode