President Obama gör mystisk rymdhälsning med gammal kärlek

Publicerad 2012-04-05

Vulcanerna President Obama och Nichelle Nichols visar hur det görs en ”Live long and prosper”-handhälsning på bästa sätt.


Foto: @realnichelle via Twitter

President Obama tog ledigt från det utmanande jobbet som världens mäktigaste man för lite egentid med en gammal rymdkärlek.

Universum har under dagen nåtts av bilden på hur skådespelerskan Nichelle Nichols, och president Obama gör en Vulcan-handhälsning.

Nu erkänner Obama

Det historiskt kulturella mötet har fått mängder av trekkies att känna stolthet över sin särart och att landets statschef under mötet även erkänner sig vara en trekkie.

Tv-sänd kyss

Nichelle Nichols spelade vulcanen Uhura i den första Star Trek-serien som sändes på amerikansk tv mellan 1966 - 1969. Hennes rollkaraktär blev enormt omtalad då den visade den första tv-sända kyssen mellan en svart och en vit skådespelare.

Obamas gamla kärlek

President Obama har vid ett tidigare tillfälle berättat att han under sin ungdom var lite småkär i Nichelle Nichols. Detta var även något president Obama bekräftade under mötet i det ovala rummet enligt Nichelle Nichols twitter.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln