Ellen DeGeneres ber om ursäkt – bemöter hårda kritiken

Stjärnan: ”Min avsikt är alltid att vara mitt bästa jag”

Ellen DeGeneres är tillbaka i tv-rutan.

För första gången talar hon ut om anklagelserna om dålig arbetsmiljö på sin talkshow.

– Om jag har sårat någon eller gjort någon besviken ber jag om ursäkt, säger hon.

Tv-stjärnan Ellen DeGeneres, 62, har varit i blåsväder i flera månader efter kritik från anställda om en ”giftig” arbetsmiljö, mobbning och rasism på hennes talkshow ”The Ellen DeGeneres show”. Bland annat har en internutredning gjorts och flera toppnamn sparkats från showen.

Nu är hon tillbaka i tv-rutan för den artonde säsongen av sin långkörare.

I inledningsmonologen, säger hon, ironiskt förstås, att hon har haft en toppensommar.

– Om du tittar för att du älskar mig, tack, om du tittar för att du inte älskar mig, välkommen!

Tar det på allvar

Vidare säger Ellen DeGeneres att hon har sett fram emot att få prata ut om situationen.

– Som ni kanske har hört var det i somras anklagelser om en ”giftig” arbetsmiljö här på vår show. Och därefter var det en utredning. Jag fick veta att saker hände här som aldrig borde ha hänt. Jag tar det väldigt mycket på allvar och vill be om ursäkt till de som var drabbade.

Ellen DeGeneres.
Ellen DeGeneres.

Hon säger att hon vet att hon har en maktposition och är priviligierad, och att det innebär ett stort ansvar.

– Vi har haft många konversationer om showen de senaste veckorna, vår arbetsplats och vad vi vill ha i framtiden. Vi har gjort de nödvändiga ändringarna. I dag startar vi ett nytt kapitel, säger hon.

Jobbar på sig själv

Ellen DeGeneres pratar också ut om att det är många som har anklagat henne för att inte vara den personen som hon vill framställa sig som i tv-rutan, där hon har mottot ”be kind”, ”var snäll”. Att vara känd som ”be kind”-kvinnan är knepigt, säger hon.

– Sanningen är att jag är personen ni ser på tv. Jag är också en massa andra saker. Ibland är jag ledsen, arg, orolig, frustrerad, otålig. Jag jobbar på allt det där.

Särskilt jobbar hon på sin otålighet. Hon säger också att även om hon var en så pass bra skådespelare förut att hon kunde spela en heterosexuell kvinna i filmer, så tror hon inte att hon är en så bra skådespelare att hon hade kunnat göra sin show varje dag i sjutton år och lura alla till att tro att hon är någon annan än sig själv.

– Min avsikt är alltid att vara mitt bästa jag. Om jag har sårat någon eller gjort någon besviken ber jag om ursäkt. Om det någonsin har varit fallet så har jag även gjort mig själv besviken och sårat mig själv också.

Ellen DeGeneres avslutar sin monolog med att säga att hon har för avsikt att göra den nya säsongen till den bästa någonsin.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN