Julia Bergman

”Unga mammor”-profilen Julia Bergman: Jag har fått missfall

Berättar för att hjälpa andra

Av: 

Natalie Demirian

Julia Bergman med dottern Zelda och sonen Milan.
Julia Bergman med dottern Zelda och sonen Milan.

NÖJE

”Unga mammor”-profilen Julia Bergman och hockeyproffset Dennis Everberg har drabbats av missfall.

Det berättar Julia Bergman i ett Instagraminlägg.

”Det känns såklart tråkigt och sorgset”, skriver hon.

Julia Bergman, 26, skriver öppenhjärtigt om missfallet på Instagram, där influencern, känd från tv-programmet ”Unga mammor”, visar upp sina Google-sökningar under veckan som involverar frågor om missfall.

”Ilse skulle bli storasyster… trodde vi. Lite väl tidigt tänkte vi men den tanken försvann snabbt och vi började planera inför ännu en familjemedlem... det blev inte så”, skriver hon.

Tillsammans med pojkvännen och hockeyproffset Dennis Everberg, 29, fick hon dottern Ilse i februari. De har också dottern Zelda, 2, och från ett tidigare förhållande har Julia Bergman sonen Milan.

”Missfallet jag fasat för”

Hon skriver vidare om att hon hade en dålig känsla när hon för två veckor sedan var på ett tidigt ultraljud, där det visade sig att hon antingen var tidigare i graviditeten än vad de trodde, eller att det slutat växa och skulle bli ett missfall.

”För en vecka sen började jag blöda lite grann, bara vääääldigt lite men det fortsatte i tre dagar och på fjärde dagen blödde jag mer och kände mig noll procent gravid. På femte dagen kom det... missfallet som jag fasat inför men ändå hade hållit tron uppe om att vi på nästa ultraljudstid skulle se ett hjärta slå.. men det blev inte så, inte denna gången.”

Dennis Everberg.

”Tråkigt och sorgset”

Hon fortsätter:

”Jag är självklart väääldigt glad och tacksam för de barn jag redan fått för det är absolut ingen självklarhet men det känns såklart tråkigt och sorgset.”

Nu vill Julia Bergman berätta om missfallet för att hjälpa andra i samma situation.

”Jag tror dock på att allt har en mening och så även detta men det jag också vill ha sagt med detta inlägget är att ni som gått eller går igenom samma sak, NI ÄR INTE ENSAMMA!! Det finns hjälp och stöd att få från både vården men även av varandra eftersom det finns så många som tyvärr gått igenom ett eller flera missfall och om vi bara vågar prata om det så kommer vi kunna stötta varandra.”

Aftonbladet har sökt Julia Bergman.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

LÄS VIDARE

Benjamin Ingrosso om bråken i familjen under uppväxten: ”För liten för att gå emellan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Julia Bergman

Missfall

Dennis Everberg