Musikhjälpen

Här är trion som leder ”Musikhjälpen” 2020

Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman är årets programledare

Av: 

Rosanna Berg

NÖJE

Nu är det klart!

Det blir en poddare, en artist och en radioveteran som tillsammans kommer att leda ”Musikhjälpen” 2020.

– Musikhjälpen är ett så varmt och fantastiskt initiativ som tar fram det bästa hos människor, säger artisten Felix Sandman i ett pressmeddelande.

Felix Sandman, Brita Zackari och Farah Abadi leder ”Musikhjälpen”.
Felix Sandman, Brita Zackari och Farah Abadi leder ”Musikhjälpen”.

Poddaren och programledaren Brita Zackari, 38, och artisten Felix Sandman, 22, gör programledardebut. Med sig har de veteranen och SR-profilen Farah Abadi, 32, som gör sitt fjärde år. Tillsammans kommer de att leda tittare och lyssnare igenom 144 timmars sändning.

– Det är lika pirrigt och nervöst som första gången. Kanske ännu mer i år då vi inte riktigt vet vad vi kliver in i på grund av corona, men på något sätt är det också skönt, säger Farah Abadi i ett pressmeddelande.

Brita Zackari som varit gäst tidigare i programmet säger att Musikhjälpen är ”det trygga skeppet som varje år ger hopp om mänskligheten”.

– Jag är otroligt peppad och hedrad över att få göra detta uppdrag särskilt ett år som detta, när vårt behov av gemenskap och samhörighet är större än någonsin, säger hon.

”Förenar världen i kärlek och musik”

Brita Zackari, Farah Abadi och Felix Sandman leder ”Musikhjälpen”.

Felix Sandman har varit gäst varje år i programmet sedan 2014.

– Det känns otroligt kul och jag är så otroligt stolt över att få programleda Musikhjälpen tillsammans med två fantastiska kvinnor jag ser upp till!

– Musikhjälpen är ett så varmt och fantastiskt initiativ som tar fram det bästa hos människor och förenar världen i kärlek och musik, säger han.

Flyttar från offentlig plats

Planen från början var att Musikhjälpen 2020 skulle hållas på Stora torget i Norrköping. Men på grund av situationen meddelade produktionen i början av november att de inte kommer att sända från en offentlig plats, utan de letar i dagsläget efter en större lokal.

– För att garantera säkerheten för såväl medverkande som personal ser vi att det mest ansvarsfulla är att flytta Musikhjälpen från en offentlig miljö, sa SVT:s projektledare Karl-Johan Paulsson, då i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen sänds 14-20 december och är ett samarbete mellan SVT, Sveriges Radio och Radiohjälpen. Årets tema är ”Ingen människa ska lämnas utan vård”.

ANNONS

Muminmuggen Fiske finns nu till ett rabatterat pris hos Nordic Nest - köp den idag!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till rabatten

Publisert:

LÄS VIDARE

Felix Sandman inför Musikhjälpen: ”Många har minst 50 spänn att lägga på ett bra ändamål”

ÄMNEN I ARTIKELN

Musikhjälpen

Felix Sandman

Brita Zackari

Radiohjälpen

Norrköping