Olle Jönsson: Så mycket fick jag för ”Sommar i P1”

Avslöjar arvodet som är samma för alla värdar

Olle Jönsson, frontfigur i Lasse Stefanz, berättar att en höjdpunkt i karriären var när han sommarpratade i P1.

I samma veva avslöjar han arvodet.

– Alla får ju 12 500 kronor för det, men det har ju inte med saken att göra, säger han i ”Deutgens dansbandspodd”.

När Olle Jönsson, 64, sångare och frontfigur i Lasse Stefanz gästar ”Deutgens dansbandspodd” berättar han om milstolparna i karriären. Bland annat har dansbandet stolt avverkat bland annat ”Allsång på Skansen”, ”Skavlan” och ”Melodifestivalen”. Men en av de största bedrifterna kanske ändå var när han sommarpratade 2015, menar han.

– Det tyckte jag var en fjäder i hatten. Jag tackade ja direkt för jag tänkte det här hugger vi. Men så tänkte jag: ”Vad är det nu jag har sagt ja till här?”, säger Olle Jönsson.

Olle Jönsson i ”Sommar i P1”.
Olle Jönsson i ”Sommar i P1”.

”Alla får 12 500 kronor”

Han berättar vidare att han började lyssna på andra sommarprogram för inspiration och kände att det var allt annat än ”kreti och pleti”.

– Alla får ju 12 500 kronor för det, men det har ju inte med saken att göra, utan jag visste att nu måste jag skriva manus och jag gjorde faktiskt manuset när jag var nere i Turkiet på semester, vad jag skulle prata om och sånt.

– Jag har nog aldrig gjort någonting som har blivit så omtalat, så omtyckt som det blev, när det sändes sedan folk grät, de ringde och de skrev, så det var verkligen en grej att få göra ”Sommar”, säger han i podcasten.

Olle Jönsson.
Olle Jönsson.

”Alla får exakt samma arvode”

När Aftonbladet pratar med programchefen för ”Sommar och vinter i P1” Bibi Rödöö, 60, kan hon inte bekräfta om summan stämmer.

– Vi brukar inte kommunicera beloppen eftersom det är en uppgörelse mellan oss som lägger ett jobb på en person som får en lön, och då brukar man ju inte kommunicera det.

– De får ett uppdrag att göra ”Sommar” och vi betalar ett och samma arvode för alla program och alla sommarvärdar, lägger hon till.

Hon minns Olle Jönssons sommarprogram väl och vill lägga till att hon tycker att det blev väldigt fint.

– Jag tycker det är väldigt härligt när jag hör och märker att värdarna själva tycker att det är ett lustfyllt projekt att vara med i, där de tycker det är roligt att berätta om sina liv, säger hon.

Publisert:

LÄS VIDARE