The Crown (tv-serie)

Prins Charles vänner rasar mot ”The crown”

”Fiktion presenteras som fakta”

Av: 

Natalie Demirian

NÖJE

Flera av prins Charles nära vänner rasar mot den nya säsongen av ”The crown”.

De anklagar Netflix för att utnyttja kungafamiljens smärtsamma stunder för egen ekonomisk vinning, uppger källor för Daily Mail.

Dessutom upprörs vännerna av att ”fiktion presenteras som fakta” i succéserien.

Prins Charles vänner rasar mot Netflix skildring av honom i ”The Crown”.
Prins Charles vänner rasar mot Netflix skildring av honom i ”The Crown”.

Den fjärde säsongen av Netflix succéserie ”The crown”, som nyligen släpptes på streamingtjänsten, fokuserar mycket på prins Charles äktenskap med prinsessan Diana, prinsens affär med Camilla Parker-Bowles och Dianas ätstörningar.

Nu skriver Daily Mail att personer som står prins Charles nära är förbannade över innehållet, och anklagar Netflix för att ”trolla med en Hollywood-budget”.

Snedvriden version

Bland annat menar man att Netflix utnyttjar kungafamiljens smärta för egen ekonomisk vinning och att ”fiktion presenteras som fakta” i en snedvriden version av händelserna.

”Det här är drama och underhållning för kommersiella ändamål som görs utan hänsyn till de faktiska personer som är inblandade och får sina liv kapade och utnyttjade”, säger en nära källa och fortsätter:

”De drar upp saker som hände under mycket svåra tider för 25 eller 30 år sedan utan att tänka på någons känslor. Det är inte rätt eller rättvist, särskilt inte när så många av de saker som avbildas inte representerar sanningen”.

Vill se varningstext

Vännerna är också upprörda över att det inte finns en varningstext om att delar av handlingen är fiktion.

”Allmänheten bör inte luras att tro att det här är en korrekt bild av vad som verkligen hände”, säger en källa i kungahuset, som också säger att prins William inte är nöjd med hur hans föräldrar framställs.

Äldre familjemedlemmar och kungavänner ska också med anledning av kritiken mot Netflix ha, enligt källor, ifrågasatt prins Harry och Meghan Markles avtal med streamingjätten, som uppges handla om nära en miljard kronor.

Hatkommentarer

Sedan den fjärde säsongen av serien släpptes har det brittiska kungahusets Instagramkonto fyllts med hatkommentarer från nättroll mot prins Charles och Camilla Parker-Bowles, skriver Daily Mail.

Prinsessan Diana dog i en bilolycka i Paris 1997.

Emma Corrin  som prinsessan Diana i ”The Crown”.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Prinsessan Anne är skandalernas drottning

ÄMNEN I ARTIKELN

The Crown (tv-serie)

Prins Charles

Camilla Parker-Bowles

Prinsessan Diana

Brittiska kungahuset

Netflix