Kikki Danielsson slog till tafsare så handen domnade bort

NÖJE

När Kikki Danielsson, 65, sjöng med dansbandet Wizex blev hon inte bara måltavla för mäns blickar, ibland gick de i publiken längre än så.

– Jag har blivit både förnedrad och förbannad. En kille slog jag till så att min hand domnade efteråt, säger hon.

1 av 3

I nätkampanjen #metoo talar kända kvinnor ut om sexuella trakasserier. När TV4 har pressträff för ”Så mycket bättre”, premiär på lördag, frågar jag Kikki Danielsson vad hon tycker om kampanjen.

– Jag har inte hängt med så jättemycket, det utgår väl från den där äldre herren i USA, i filmbranschen. Jag har sett bild på honom.

– Självklart ska kvinnor ha möjligheten att säga ifrån. Det är inte en dag för tidigt. En man måste lyssna på ett nej. Jag tror aldrig de lär sig, tyvärr…

Kikki Danielsson sjöng i dansbandet Wizex åren 1973-1982.

Du måste väl ha varit med om saker i din bransch, särskilt när du var dansbandssångerska?

– Nu händer väl inget sådant, men när jag var ung och söt, så…

– Vid ett par tillfällen har jag väl känt mig som ett sexobjekt. Blivit fruktansvärt förbannad och förnedrad.

– Allt har ju skett helt öppet, när man står och sjunger på scenen. Då är man också väldigt sårbar och hjälplös. Det kan komma någon, ofta går de fram ett helt gäng på fyra fem stycken, de är för fega för att göra det ensamma.

– Man blev tränad i sitt öga. Man ser att de där ska jävlas. En gång i Ekebo (dansställe i Ängelholms kommun) började de tafsa upp längs benen.

Gav du inte fanskapet allra längst fram en spark?

– Nä… men när händerna kom ovanför knäskålen, då tog jag ett steg bakåt och laddade och sedan så gav jag honom en sådan… ja, det blev ett så hårt slag att handen domnade bort länge efteråt.
– Jag kan säga att han kom inte tillbaka i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM

USA

MeToo

Wizex