Samir om höga tempot: ”Blir för mycket ibland”

Lanserar eget program: ”Vill inte att det ska bli en flopp”

1 av 4
NÖJE

Allt höll på att bli för mycket.

Inför lanseringen av sitt eget tv-program har Samir Badran fått fokusera extra på sin psykiska hälsa.

– I slutet av hösten var jag helt slutkörd, säger han.

Samir Badran, 26, är på semester i Thailand. Telefonen gick sönder under nyårsnatten och det är, enligt honom själv, ”inte bra på något sätt” med tanke på premiären av hans nya tv-program ”Samir Badran – vägen till toppen”, som går att se från och med nu på Dplay.

– Det är lite nervöst med tanke på att det var så länge sedan jag var i fokus på det här sättet i tv. Så jag känner verkligen att jag måste få många att kolla på det, jag vill inte att det ska bli en flopp, säger han från en tuk-tuk genom sin assistents telefon.

– Jag är alltid all in eller inte alls. Om jag ska göra någonting vill jag att det ska bli det största oavsett vad det är. Det innebär många sömnlösa nätter, vänskap som går till spillo och en familj som drabbas, ibland har det gått månader utan att jag träffar någon. Men jag tycker att det är så jävla roligt att jobba.

”Pappa skämdes”

I serien får tittarna möta den Samir som ”är på riktigt”. Tittaren får följa med rakt in i familjehemmet i Linköping och till skolgården där livet inte var fullt lika enkelt som det kan se ut i dag. Även relationerna med vänner och familj, speciellt pappa Ahmad, hamnar i fokus.

– Jag tror att folk har en väldigt blandad uppfattning av mig, beroende på vad man sett mig göra. Jag står för allt det, men jag är också en person som har stor respekt för familj och vänner, och som jobbar hårt, säger han.

– Som med ”Paradise hotel”, jag sket i vad folk tyckte om att jag var med, men jag tänkte på min familj som verkligen inte uppskattade det. Min pappa skämdes som fan och fick höra hur folk tyckte jag var äcklig och jag vet inte vad. Jag tyckte synd om familjen, att de skämdes. Det var inte så jävla roligt.

”Fokus på psyket”

Men deltagandet i ”Paradise hotel” blev också starten på en karriär som sedan dess innehållit låtar på topplistan, Melodifestivalen och över en halv miljon följare på Instagram.

– Det har blivit för mycket många gånger. Under vissa tillfällen har jag haft intervjuer, gig, möten och föreläsningar samtidigt. Det har liksom inte funnits någon tid, utan jag har kommit hem tre på natten för att börja jobba sex på morgonen igen, säger han.

– Så det har helt enkelt varit så att jag inte hunnit sova. Jag har ibland varit vaken tre dygn i sträck för att hinna med allt.

Hur hanterar du det nu?

– Nu har jag en tjej som jobbar med mig dygnet runt och vi har bestämt att fokus ska vara min hälsa, på psyket alltså. Vi satsar hela tiden på att jag ska må bra. Om jag känner att jag håller på att kollapsa för att det blir för mycket måste jag pausa och vila.

När börjar du må dåligt?

– I slutet av hösten, när jag gjorde närmare hundra spelningar på två månader plus massa inspelningar och möten, då var jag nära att gå in i väggen men jag lyckades komma tillbaka. Jag var helt slutkörd, säger han.

– Och det är ju jobbigt ibland när... som den där ”tag a hoe”-grejen, när en kompis drev med mig och la upp en bild på Instagram och jag blev hatad i hela Sverige, då var det rätt jobbigt. De gången kände jag mig... det var inte kul.

”Ska vara sig själv”

Med serien, och nya Youtube-kanalen, kommer Samir jobba ännu hårdare för att vara en förebild för andra unga och samtidigt se till att arbetsbelastningen fungerar.

– Jag kommer aldrig ta småjobb igen. De gör mig väldigt ofokuserad och tar mycket tid. Så nu ska jag satsa på att vara en förebild kring att man ska vara sig själv och inte anpassa sig efter vad andra tycker och tänker, säger han.