Så firar kändisarna julafton

”Vi umgås och på julafton läser mamma eller pappa julevangeliet”

Julbord tio dagar i sträck eller högläsning ur julevangeliet?

Nöjesbladet frågar kändisarna: hur firar du jul?

Ingvar Oldsberg.
Ingvar Oldsberg.

Ingvar Oldsberg, 71, programledare

– Jag håller på med uppesittarkvällen till tio minuter in på julafton, sedan försöker man kvarta så att det blir någorlunda tidigt upp. Sedan åker vi runt till Marias syster Ingegerd, sedan åker jag direkt till min dotter Karolina där även min andra dotter Viktoria och sonen Staffan. Det blir att köra runt med julklappar som förr i tiden. Det är ingen som kommer till mig längre, jag får åka till dem, haha.

Johannes Brost.
Johannes Brost.

Johannes Brost, 70, skådespelare

– Jag ska vara med mina tre barnbarn och tre ex.

Charlie Grönvall.
Charlie Grönvall.

Charlie Grönvall, 26, Idol-deltagare och artist

– Med familj, släkt och vänner. På julen lagar jag massa vegansk julmat, ger klappar till bonusbarnen och bara myser med prat och sällskapsspel. Gemenskap är verkligen högtidernas kärna för mig. Ingen ska behöva va ensam på jul och nyår.

Lill Lindfors
Lill Lindfors

Lill Lindfors, artist, 76

– Jag ska fira jul på Öland med maken och hund, höns och fiskar. Vi har en damm med guldfiskar utomhus, men de sover på vintern. Ibland matar vi dem, vi kanske ställer fram lite lyktor (skrattar). Så går vi ut till hönsen och hämtar ägg och ger dem lite spaghetti. Vi lever lite lantliv ett tag där.

Edward Blom.
Edward Blom.

Edward Blom, 46, tv-profil och gastronom

— Jul firar vi hemma i Stockholm med stor gran, massa pynt, lackade paket och hela det klassiska köret. I tio dagar åker sedan julmaten fram, och när den tar slut gör vi ny. Vi har nya gäster och julbord varje dag.

Alexander Hermansson, 24, programledare

— Vi har en tradition att vi vuxna kör poker hela natten. Vi brukar köra med en hundring som insats så det blir lite som en julklappsbonus för den som vinner.

Sigrid Bárány
Sigrid Bárány

Sigrid Bárány, 41, ”Sveriges mästerkock” 2012

– Jag kommer fira jul med goda vänner, min familj är nämligen väldigt utspridd. Min familj är så utspridd att jularna ofta innebär resor och lite flängande. Och det här året kände jag att jag är lite trött och orkar liksom inte flänga. Så jag träffar familjen på andra sätt istället och så firar jag jul hos kompisar i närheten av Stockholm så jag inte behöver åka så långt. Lite radikalt får man säga, haha.

Sebastian Ljungberg.
Sebastian Ljungberg.

Sebastian Ljungberg, 37, deltagare ”Bachelor”

– Det blir lite delat, jag har min familj lite runtomkring, jag ska fira i Stockholm och sedan ner till min mamma i Skåne. Så jag ska fara runt lite till min familj. Det blir en vanlig jul utan konstigheter.

Anna Book.
Anna Book.

Anna Book, 46, artist

— Det firar vi först och främst med familjen. Varje år har vi även öppet hus för vänner som själva inte har så stora familjer. När de klarat av firandet med de äldre får de jättegärna komma till oss.

Angelica Karlsson.
Angelica Karlsson.

Angelica Karlsson, 28, tv-profil

– Det här året blir riktigt speciellt och annorlunda för jag är ju 28 år nu och under alla de åren så har vi firat med varandra hela familjen, allihop. Jag, mamma, pappa, lillebror och storebror och hans familj. Så vi har alltid firat med varandra och oftast i Florida. Men det här året, jag är ju höggravid så jag föder ju om tre veckor är det beräknat och det kan ju bli tidigare också, så jag måste vara i Sverige och mamma och pappa är i Florida och brorsorna ska också fira i Sverige, men alla ska fira på varsitt håll i år. Så det kommer bli jättekonstigt att vi alla firar med våra respektive och deras familjer. Så det är faktiskt en väldigt ovanlig och konstig jul.

Filip Wennerlund.
Filip Wennerlund.

Filip Wennerlund, 32, singelpräst i tv

– Jag ska fira jul med min familj. Vi umgås och på julafton läser mamma eller pappa julevangeliet. Det är en traditionell jul, tomten kommer och vi delar ut paketen.

Leif Mannerström.
Leif Mannerström.

Leif Mannerström, 76, stjärnkock

– Det gör jag hemma. För oss är det väldigt viktigt med julen, det dekoreras, det äts och dricks och vi har trevligt ihop med barn och barnbarn och lite goda vänner. Så det är full fart, vi bor ju på landet så det är rena tomteverkstan. Min fru gillar att göra dekorationer och grejer, så vi har det väldigt bra. Det är kanon. Så nu hoppas vi på lite snö också så blir det fantastiskt. Sedan äter vi julmat som jag har lagat själv, jag lägger i alla fall två dagar innan på det. Jag har tillgång till att ta hem från restaurangen men jag gillar att stå i mitt kök och laga min julmat själv och ha lite julmusik på.

Catarina König.
Catarina König.

Catarina König, 31, ”Sveriges mästerkock 2016”

– Jag firar jul med hela min familj och släkt. Julen är en sådan tidpunkt då alla samlas och gemenskapen är prio.

Sigrid Bergåkra.
Sigrid Bergåkra.

Sigrid Bergåkra, 43, tv-bonde

– Julen firar vi på båda våra gårdar, min i Hälsingland och Påls i Dalarna. Pål är en så fantastiskt duktig kock så i år kommer jag tänka lite extra på julbordet. Man får ju också en massa energi av mat så då hoppas jag att jag kan ge en massa kärlek tillbaka.

Alexander D’Rosso.
Alexander D’Rosso.

Alexander D’Rosso, 26, vinnare av Paradise hotel 2016

– Min jul är ganska traditionsenlig. Jag träffar släkten. I år kommer det vara hemma hos min mormor med massor av köttbullar och prinskorvar.

Cornelia Gyllborg.
Cornelia Gyllborg.

Cornelia Gyllborg, 21, deltagare i Paradise Hotel 2016

– Jul kommer jag att fira med min familj.

Hampus Marcussen.
Hampus Marcussen.

Hampus Marcussen, 23, deltagare i Paradise Hotel 2016

– Det är ganska komplext. Jag firar inte så mycket jul faktiskt. Jag känner inte så mycket för den högtiden. Jag har blivit lite anti jul. Julen är bara ångest. Eller har blivit det för mig. Jag har väl haft dåliga minnen kanske. Det har blivit lite känsligt. Det är en väldigt komplex familjesituation som har lett till det. Jag hade ju önskat att jag satt hemma i värmen med familjen, men så är det inte riktigt. Nu kommer jag att vara hemma med mina tre vänner om inte heller firar jul. Vi har valt vår egen taktik och firar något annat hos mig. Vi kommer att äta god middag, dricka öl och bara ha det bra.

Johan Kernvall.
Johan Kernvall.

Johan Kervall, 23, deltagare i Paradise Hotel 2016

– Jag ska hem till Helsingborg och träffa familj och vänner. Jag bor ju i Stockholm annars.

Tim Söderström.
Tim Söderström.

Tim Söderström, 24, deltagare i Paradise Hotel 2016

– Jul är ju rätt speciellt för mig. Jag har ju två familjer. Mina föräldrar är separerade sedan jag var bebis. Jag har två bröder på båda sidor. Så man får försöka underhålla båda. Jag jobbar på julafton, sedan kommer jag åka hem till farsan och kolla ”Kalle Anka”. Sedan kommer jag åka vidare till morsan och äta middag där.

Bettina Runnerström.
Bettina Runnerström.

Bettina Runnerström, 21, deltagare i Paradise Hotel 2016

– Jag ska vara i Halmstad i Tylösand. Vi ska fira väldigt traditionellt. Fört tittar vi på ”Kalle Anka”. Sedan delar vi ut julklappar. En person i taget får öppna sina julklappar så det tar så lång tid. Vid 23 brukar vi avbryta och äta gröt. Sedan fortsätter vi.

Magnus Hedberg.
Magnus Hedberg.

Magnus Hedberg, 44, programledare i Lyxfällan

– Vi väntar tillökning i början på februari så man vet ju aldrig när det smäller till. Så vi har valt att hålla oss hemma nära eventuellt BB och utryckning. Det är barn nummer tre. Släkt och vänner kommer hit på julafton.

Arne Weise.
Arne Weise.

Arne Weise, 86, tv-profil

– Jag ska till min exfru Agneta. Dit kommer bland annat min son Andreas och min dotter Anna. Vi har bestämt att vi inte ska ha några julklappar. Men jag har köpt en tårta. Det stod ’god jul’ på den. Jag såg den när jag var ute och gick idag. Den var stor och tung och den ska jag ha med mig till efterrätt.

Publisert:

LÄS VIDARE