John Wetton är död – dog i cancer

Vännen: En vänlig och ädel man

1 av 2 | Foto: Rickard Nilsson / AFTONBLADET
John Wetton har avlidit i cancer.
NÖJE

John Wetton har avlidit i cancer.

Hans vän och kollega Geoff Downes minns vännen som otroligt lojal men samtidigt envis.

– Han kunde vara envis som en åsna men en vänlig och ädel man, beroende på vilket humör han var på just den dagen, skriver han i ett uttalande.

Frontmannen i den progressiva rockgruppen Asia, John Wetton, är död, 67 år gammal. Enligt sajten Blabbermouth avled han under tisdagmorgonen på grund av tjocktarmscancer.

Bandkollegan Geoff Downes har gjort ett långt uttalande om sorgen efter att nu ha förlorat sin nära vän.

”Det är med stor sorg och ett tungt hjärta som jag måste meddela att vi har förlorat min kära vän, broder, bandmedlem och musikaliska samarbetspartner John Wetton, som avlidit efter en lång och envis kamp mot cancern. Han kommer att bli ihågkommen som en av världens mest musikaliska talanger och jag var en av dem som välsignades av hans påverkan”, skriver han.

”Envis som en åsna”

Downes beskriver Wetton som både lojal och envis.

”Som person var han otroligt lojal, kärleksfull och generös. Speciellt mot de han brydde sig om. Men han kunde vara envis som en åsna men en vänlig och ädel man, beroende på vilket humör han var på just den dagen”

Wetton hade planerat en turné tillsammans med bandet. elva år av sitt liv vigde han till att vara nykter och hjälpte andra alkoholister. Han lämnar efter sig sin fru Lisa och sonen Dylan.