PRESENTERAS AV

Hasse Anderssons chockstil – i läder

Så här har du inte sett programledaren förr – Tabben: ”Blev avklädd för tidigt”

1 av 4 | Foto: JIMMY WIXTROM
Hasse Andersson.
NÖJE

GÖTEBORG. Fredagens rep blev en kaosartad historia.

Då räddade Hasse Andersson med en oväntad stilförvandling som gav kvällens högsta jubel: eld och läder.

– Det kändes fantastiskt, säger han.

Dans och hålligång? Minst sagt.

På logen? Inte den här gången.

Hasse Andersson är känd som mysig sångfarbror med guld och gröna skogar, men i kväll kastar han myskavajen och svidar om till en helt ny – milt uttryckt överraskande – look. I en mellanakt till Melodifestivalens öppningsdeltävling i Göteborg dyker han plötsligt upp på scenen i läderställ bland pyroeldar och sjunger en hårdrocksversion av hans klassiska evergreen ”Änglahund” ihop med Ralf Gyllenhammar och bandet Mustasch.

– Vi pratade tidigt om att det vore roligt att se andra musikaliska sidor av Hasse som vi inte sett och som vi inte förväntat sig, säger programmets projektledare Anette Helenius.

Vid fredagens publikrepetition var reaktionen direkt med storjubel från publiken.

Efteråt skrattar Hasse Andersson åt överraskningen, låten är hans klassiska hit från 1982, med frågan om han får ”ta hunden med sig in i himlen”.

– När man har en hit som är 35 år gammal och som fortfarande sjungs är det roligt att kunna göra en ny version, med glimten i ögat. Och den finns ju redan i technoversion, säger han.

Publikrepet blev smått kaosartat, vilket är vanligt vid de första repen. Vid ett tillfälle höll Hasse Andersson på att bli utskickad på scenen i läderkläder – alldeles för tidigt.

– Det hände några små malörer bakom scenen, jag blev avklädd två nummer för tidigt för att ta på mig skinnkläderna. Jag skulle ut och läsa resultatsammanräkningen före numret, så det blev fel, säger han efteråt.

Men han tar saken med ro.

– Det är sådana saker som händer, vi får titta på de småsakerna, det är det sådant som repetitioner är till för, säger han.

Bandet har repat in låten i replokal i Stockholm, Hasse har övat på distans.

– Jag har lyssnat på deras inspelning och repade med dem första gången i går. Det kändes fantastiskt, de är jättetrevliga, säger Hasse Andersson.

Kan det komma fler otippade versioner?

– Nja, vi får se vad som händer framöver under resans gång, säger han.