PRESENTERAS AV

Jessica Andersson blir rockbrud

Kanaliserar sin inre Paul Stanley i nya showen ”Rock of 80's”

1 av 3 | Foto: Joachim Nywall
Jessica Andersson med Paul Stanley-sminkning i rollen som Sue-Ellen Mean Machine i showen ”Rock of 80's”.

avTorbjörn Ek

NÖJE

GÖTEBORG. Här är Jessica Anderssons nya look.

I rollen som rockbruden Sue-Ellen Mean Machine intar hon scenen i showen ”Rock of 80's” nästa vecka.

– De som bara sett mig i schlagersammanhang kan nog få en smärre chock, säger hon.

Med en Paul Stanley-inspirerad sminkning planerar Jessica Andersson, 43, att inta scenen på Trädgårn i Göteborg nästa vecka.

Torsdag den 9 februari har ”Rock of 80’s - the show” premiär och ensemblen är mitt uppe i repetitionerna.

– Vi håller på och provar både kostym och smink. Den här looken med smink och peruk och allt tar ungefär 45 minuter att få till, säger Jessica Andersson.

Tillsammans med bland andra Kee Marcello, 56, Andreas Johnson, 46, och Jakob Samuel, 47, kommer hon leverera några av 80-talets absolut mest kända rockklassiker. Jessica Andersson gör det i rollen som tuffa rockbruden Sue-Ellen Mean Machine.

– Jag älskar ju schlager och har varit Melodifestival-fan sen jag var liten, men jag har alltid haft en kärlek till rock också. Det vet de som har lyssnat på mig live, men de som bara sett mig i schlagersammanhang kan nog få en smärre chock.

”Rammstein-version” av schlagervinnaren

Men bland låtar som Kiss ”Heaven’s on fire”, Billy Idols ”White wedding” och AC/DC:s ”Thunderstruck” har det smugits in en lite udda fågel, Jessicas egen Melodifestivalvinnare ”Give me your love”

– Jamen va fasen, jag måste ju få göra en av mina hits helt enkelt. Men den har anpassats till formatet, jag och Kee har skriivt om den så den är riktigt tung. Jag kallar den för min Rammstein-version av ”Give me your love”. Det har blivit jättebra, som en helt ny låt, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM