TV4-profilen avslöjar – har testat hasch: ”Ganska roligt”

1 av 2 | Foto: IBL
Jesper Börjesson.
NÖJE

Jesper Börjesson, programledare för ”Nyhetsmorgon” på TV4, har testat att röka hasch.

Det avslöjar han i ”Fördomspodden”.

– Det var väl ganska kul, men det stannade vid det, säger han i podcasten.

På lördagarna ser vi honom leda ”Nyhetsmorgon” på TV4. I intervjupodcasten ”Fördomspodden”, som publiceras av tidningen Café, berättar Jesper Börjesson att han har testat knark.

– Jag har provat att röka hasch några gånger, precis. Men det är inget sådant där som jag har kastat ut i var och varannan intervju. Jag tror att det är första gången jag pratar om det faktiskt, säger han till Emil Persson, som leder podden.

Han beskriver upplevelsen som ”rolig”.

– Det var väl ganska kul, men det stannade vid det. Men det var ganska roligt och förknippat med musik så klart. Och så. Och så var det väl en grej jag verkligen ville testa hur det var. Och så blev det väl någon gång till efter det. Men det var inte så att det fortsatte.

Testade muskotnöt

Emil Persson menar att det även finns andra droger som är förknippade med musik, varpå Jesper Börjesson svarar:

– Ja det finns det. Dock inga som jag har provat.

Men han avslöjar att han har försökt bli hög på annat sätt.

– Jo förresten, vet du vad jag gjorde en gång? Det sades ju att muskotnöt skulle kunna få något att hända så det gjorde jag en gång när jag pluggade, i en sådan där typ teform. Men det hände aldrig någonting. Jag satt och lyssnade på Primal Scream och försökte få något att hända, men det hände aldrig något, säger han och fortsätter:

– Som jag minns så typ hällde man ned det i kokande vatten. Rev ned det där och så. Men det hände ingenting. Jag satt där på mitt studentrum och rev muskotnöt.

ARTIKELN HANDLAR OM