”America’s got talent”-vinnare gripen för misshandel

1 av 2 | Foto: Jeanna Duerscherl / AP SCANPIX SWEDEN
Landau Eugene Murphy Jr vann ”America’s got talent” 2011
NÖJE

Landau Eugene Murphy Jr, 42, vann ”America’s got talent” 2011.

Nu har han gripits misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän.

Murphy ska ha attackerat flickvännen med en golfklubba.

Landau Eugene Murphy Jr greps i sitt hem i West Virginia i måndags kväll, rapporterar lokaltidningen Charleston Gazette-Mail. Misshandeln ska ha börjat med ett bråk inför parets sex månader gamla son – som urartade.

Enligt polisanmälan attackerade Murphy flickvännen med en golfklubba och dunkade hennes huvud i trottoaren. Hon fick föras till sjukhus för att behandlas för sina skador.

”Försvarade mig”

Landau Eugene Murphy Jr släpptes under måndagskvällen mot en borgensumma på 29 000 kronor.

”America’s got talent”-vinnaren själv menar att han agerade i självförsvar i ett bråk, som började med att flickvännen gick bärsärk i parets gemensamma hem.

– Hon attackerade mig med en golfklubba och en kniv. Jag försvarade mig själv, hon fick några blåmärken och svullnader i ansiktet. Jag slog henne inte. Hon gjorde en polisanmälan ändå, säger han i ett uttalande till tidningen.

Vann 2011

Han fortsätter:

– Jag uppfostrades till att respektera kvinnor och om jag inte kände mig provocerad eller i fara skulle jag aldrig ha försvarat mig på det här sättet. Jag ber om ursäkt till alla mina fans.

Landau Eugene Murphy Jr blev en juryfavorit när han tävlade i ”America’s got talent” 2011 och vann med sin tolkning av Frank Sinatras ”My way”. Sedan dess har han haft en karriär som jazzsångare.

ARTIKELN HANDLAR OM