Fitnessbloggare död – efter gräddexplosion

avJakob Meijer

NÖJE

Den franska fitnessbloggaren Rebecca Burger har dött efter att en gräddsifon exploderat rakt in i hennes bröst, rapporterar BBC.

Nu varnar hennes familj andra från att använda produkten.

Fitnessmodellen dödad av gräddsifon 00:34
1 av 2 | Foto: INSTAGRAM
Rebecca Burger.

Rebecca Burger, 33, som har över 150 000 följare på Instagram är ett välkänt namn i Frankrike och hon sörjs nu av sina fans.

”Mina tankar och böner går till din familj”, skriver en följare på Instagram.

Det är inte helt klart vad som orsakat olyckan. Men enligt BBC ska Burger, som fått gräddsifonen i bröstet, dött av hjärtstillestånd..

Den franska polisen har nu påbörjat en utredning, skriver CNN.

Myndigheter varnar för produkten

I bloggarens sociala medier bekräftar Rebecca Burgers familj dödsfallet. De har även laddat upp en bild på en gräddsifon, av samma märke som den Burger använt.

De varnar nu andra från att använda produkten. Enligt familjen ska det finnas tiotusentals i omlopp i Frankrike med samma defekt.

Det är inte första gången som olyckor sker där gräddsifoner är inblandade, och i Frankrike har det gått så långt att myndigheter tidigare varnat för att använda liknande produkter. Det har bland annat rapporterats om fall där konsumenter brutit revben, slagit ut tänder och till och med förlorat ett öga. Det har då ofta varit fel på gaspatronen.

ARTIKELN HANDLAR OM

Instagram

Frankrike