Fans sörjer utanför George Michaels hem

Foto: REUTERS TT NYHETSBYRÅN
Blommor utanför George Michaels bostad.
NÖJE

Efter beskedet om George Michaels död lägger människor blommor och tänder ljus utanför superstjärnans hem.

Fansen besöker såväl artistens hem i Goring-on-Thames i grevskapet Oxfordshire, där han påträffades död, som hans hus i stadsdelen Highgate i London.

George Michaels fans sörjer hans bortgång genom att lyssna på hans musik, och det i mängder. Dagen efter popstjärnans död har lyssningen av hans musik på Spotify ökat med 3 158 procent, uppger en talesperson för strömningstjänsten till TMZ.

De fem mest spelade låtarna är ”Last christmas”, ”Careless whisper”, ”Faith”, ”Freedom” och ”Wake me up before you go-go”.

– Han dog så ung. Det var min generation. Det här är en stor chock, säger Karen Walkden, 52, som hade kommit till George Michaels hus i norra London.

– Alla som har varit viktiga för mig har slitits bort i år, säger hon och nämner David Bowie som exempel.

”Älskad”

En strid ström av fans samlades utanför stjärnans hus under annandagen. På flera kort stod det skrivet ”You have been loved” (du har varit älskad), titeln på en av George Michael senare hitlåtar.

”Vi växte upp med dig och du talade för oss”, stod det på ett annat kort.

Gråter

Leandros Kalisperas, 39, som liksom George Michael har grekcypriotisk bakgrund kom med blommor, ljus och ett skrivet budskap.

– Han formade mitt liv, säger han och torkar bort en tår.

Liknande hyllningar från fansen ägde rum i Goring-on-Thames.

Ett kort signerat ”Tracy” hade texten ”Kära George. Mitt hjärta är krossat. Du har lämnat oss för tidigt. Tack för att du delade din begåvning med hela världen”.

ARTIKELN HANDLAR OM