Martin Melins hyllning efter lastbilsattacken: ”En av världens bästa poliskårer”

1 av 2 | Foto: Börje Thuresson
Martin Melin.
NÖJE

Lastbilsattacken skakar Sverige.

Nu hyllar polisen Martin Melin sina kollegors arbete.

”Jag är stolt över hur polisen i Sverige fungerar vid sådana här situationer”, skriver han på sin Instagram.

Polisens arbetshypotes är i skrivande stund att fredagens lastbilsattack i Stockholm är ett terrorbrott. Det uppger SÄPO i en presskonferens.

Instagram uttrycker Martin Melin, polis och författare, stolthet över sina kollegors jobb under fredagseftermiddagen- och kvällen.

”Jag har pratat med några poliser som jobbade/jobbar idag och jag är stolt över hur polisen i Sverige fungerar vid såna här situationer. Vi är bra när det händer allvarliga saker. Vi är snabba på att få igång en organisation, vi är snabba på att få personal på plats. Vi är effektiva. Vi har också, på den här nivån, väldigt skickliga polischefer. Drivna, drillade och som vet exakt vad de ska göra”, skriver han i ett inlägg.

En av världens bästa poliskårer

Han hyllar även svenska polisens arbetsmoral och pliktkänsla.

”Jag har dessutom hört att det var massor av lediga poliser som ringde in till stationerna och anmälde sig. Flera åkte även in och bara bytte om.
Det finns ett sånt stort hjärta i den svenska poliskåren, att vilja hjälpa till, att vilja göra ett bra jobb. Vi ska veta att vi har en av världens bästa poliskårer när det händer något sådant här. Glöm aldrig det när det känns oroligt. Det som hände är fasansfullt. Hemskt. Jag satte själv hjärtat i halsgropen när jag hörde det. Folk jag känner var i stan. Man ser vid sådana här situationer att det kan hända vem som helst, när som helst. Tänker på de som drabbades idag”

ARTIKELN HANDLAR OM