Tv-profil döms för misshandel på restaurang

Får dagsböter för ringa mishandel efter ”karateslag” mot gravid kvinna

1 av 2
NÖJE

Den kända tv-profilen slog gravid kvinna på överkroppen efter några flaskor vin.

Nu döms profilen för ringa misshandel

– Rent reflexmässigt viftade jag till tre gånger, jag blev rädd, säger profilen i förundersökningen.

Det var i början på december som den kända tv-profilen polisanmäldes för ett krogbråk på en restaurangen Corvina Enoteca i centrala Stockholm, men det råder delade meningar om slagsmålet på restaurangen i Gamla stan i december förra året.

Tv-profilen berättar själv i förundersökningen att hon hade en trevlig kväll på krogen med tre vänner, de åt mat och delade på tre flaskor vin.

– När vi skulle betala sa servitrisen att andra i matsalen klagat på mig och mitt sällskap, att vi varit högljudda, säger hon i förundersökningen.

Personal på restaurangen, en höggravid kvinna och hennes vänner reagerade på att tv-profilen med sällskap ska ha pratat onödigt högt om intima och privata saker. Tv-profilen ska ha skrikit könsord och otrevligheter om en tidigare partner.

De fick säga till hovmästaren flera gånger.

– De misskötte sig. De var väldigt berusade, pratade väldigt högt och tog inte hänsyn till de andra gästerna. På grund av det bad personalen dem att ta det lite lugnare, sa Issa Hido, ägare till Corvina Enoteca, till Nöjesbladet då.

Slog mot hals och bröstkorg

Efter tillsägelsen gick tv-profilen fram till en gravid kvinna i ett annat sällskap för att fråga vad de kunde göra bättre till nästa gång. När den gravida kvinnan då svarade att de kunde vara lite tystare ska tv-profilen ha riktat flera slag mot kvinnans hals och bröstkorg.

– Hon slog med öppen handflata, det var liksom karateslag. Efter det ställde sig min vän upp, och jag tror att det var först då som hon märkte att min vän är gravid. Då sprang hon ut från restaurangen. Det blev lite tumult, sa en kroggäst vid tillfället.

Tv-profilen uppger att hon upplevde det som att den gravida kvinnan skrek argt och ”lutade sig mot henne”.

– Rent reflexmässigt viftade jag till tre gånger. Det var inga riktade slag utan mer som man viftar bort en geting eller som man håller på att bli bespottad av en lama.

Tv-profilen menar att hon gjorde det utan tanke på att slagen skulle träffa eller med avsikt.

– Jag gjorde det för att jag blev rädd, en ren ryggmärgsreflex för att skydda mig själv. Viftningarna var inte alls hårda, jag tror inte det kan ha gjort ont.

Såg inte gravidmagen

Tv-profilen tror att slagen träffade på och lite under halsen. Det som utlöste slagen var att hon upplevde kvinnan som aggressiv och arg.

– Jag var salongsberusad, glad och skrattig, definitivt inte full.

Då förhörsledaren undrade om hon såg att kvinnan var höggravid svarar hon:

– Nej, hon satt ned och måste ha haft magen under bordskanten.

Kvinnan har erkänt brott och döms till dagsböter på 16 200 kronor, för ringa misshandel och att betala 10 000 kronor i kränkningsersättning samt 800 kronor till Brottsofferfonden. När Nöjesbladet når henne hänvisar hon till sin advokat Kristofer Stahre som skickar ett uttalande från henne via sms:

”Trots att jag och mina vänner har berättat för polisen vad som hände finns alltid en viss risk för en seg och utdragen offentlig process och för att bespara min familj det har jag i stället valt att acceptera ett strafföreläggande”.